TEŠKA POBJEDA

Čilić nakon drame do osmine finala

28.05.2010 u 19:43

Bionic
Reading

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić plasirao se u osminu finala Roland Garrosa nakon što je u susretu trećeg kola nakon 4 sata i 13 minuta igre pobijedio Argentinca Leonarda Mayera 6:4, 3:6, 7:5, 6:7 (5), 6:4

Bio je to njihov prvi međusobni susret. U osmini finala Čilić će se boriti protiv Šveđanina Robina Soderlinga s kojim do sada nije igrao.

Čilić je u prvom setu dva puta uzimao servis protivniku i stekao početnu prednost, no jedan izgubljeni u drugom setu koštao ga je novog početka. U trećem se dogodio i najzanimljivji dvoboj susreta. Marin je probio obranu Mayera za set loptu a Argentinac je na trenutak izgubio kontrolu, slomio reket i šutnuo ga prema sutkinji. To ga je stajalo druge opomene, odnosno kaznenog poena kojim je Marin bez borbe poveo sa 2:1.

U četvrtom setu Lopez je mogao trijumfirati i prije odlučujuće igre, ali je i tamo bio dovoljno agresivan i upirni marin na kraju je morao ući u odlučujuću fazu meča. Tamo je breakom došao do prednosti od 4:2 i uz puno muke (četiri spašene lopte za obrat) je zadržao prednost do konačnih 6:4.