rafa briljira

Čilić na korak do okršaja s Nadalom koji ovaj put djeluje zastrašujuće!

19.01.2018 u 16:56

Bionic
Reading

Marin Čilić u osmini finala Australian Opena igrat će protiv Pabla Carrena Buste, a ako ga pobijedi vrlo ga vjerojatno čeka dvoboj s Rafaelom Nadalom koji s lakoćom mete sve pred sobom na prvom Grand Slam turniru sezone...

Slavni 31-godišnji Španjolac imao je problema s koljenom zbog čega nije uopće igrao sve od ovog tjedna, no čini se da je ozljeda stvar prošlosti. Naime, dosad je u tri meča izgubio tek 21 gem, a posebno impresivan bio je protiv Estelle Burgosa i Džumhura koje je za čas pomeo s terena.

  • +4
Izvor: Reuters / Autor: ISSEI KATO

Nadal u sljedećem kolu igra protiv Diega Schwartzmana i bit će veliki favorit, a ako prođe trebao bi ga u četvrtfinalu čekati naš Marin Čilić koji igra s Pablom Carrenom Bustom.

Naš najbolji tenisač u seriji je od pet poraza u nizu protiv Rafe, a dobio ga je tek u prvom međusobnom meču. No, u Melbourneu igra dobro i čvrsto, a odlikuje ga odličnih 50% iskorištenih 'break' prilika kao i impresivno serviranje. Nije imao mnogo problema u trećem kolu protiv Ryana Harrisona kojeg je dobio 7-6(4), 6-3, 7-6(4). Takav nivo igre bi mogao biti dovoljan za veliki rezultat na prvom Grand Slam turniru sezone.

Što se Nadala tiče, njega najviše brinu visoke temperature od 40 stupnjeva u Melbourneu koje ugrožavaju tenisače.

Autor: YouTube

'To jednostavno nije sigurno za naše zdravlje,' izjavio je nakon posljednje pobjede i može biti sretan da je proveo najmanje vremena na terenu od svih koji su izborili osminu finala...