ŠTETA

Čilić krenuo žestoko, no uslijedio je bolni preokret

08.01.2016 u 10:11

Bionic
Reading

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić ostao je bez polufinala ATP turnira u australskom Brisbaneu izgubivši u četvrtfinalu od Austrijanca Dominica Thiema s 6-2, 6-7 (4), 4-6

Čilić je u Brisbaneu izgubio tijesan meč od 20. igrača svijeta, iako je glatko dobio prvi set i s 11 asova čvrsto držao svoj servis, spasivši sedam "break-lopti" do zadnjega gema meča. Thiem se pokazao prejakim u preostala dva seta kada Čilić nije došao do nijedne prilike za oduzimanje servisa.

Čilić je s lakoćom dobio prvi set s dva breaka za 4-2 i 6-2, a u drugom su obojica čvrsto držala svoje servise, čak i u "tie-breaku", kada je Thiem kod 3-4 osvojio ključni i jedini poen na Čilićevu servisu za poravnanje u setovima. U odlučujućem setu Čilić je spasio četiri lopte za obrat kod 2-3, no kod 4-5 Austraijanac je došao do vodstva od 0-40 i iskoristio prvu meč-loptu, oduzevši jedini put Čilićev servis u meču.

Bio je to prvi međusobni dvoboj Čilića i Thiema, koji u polufinalu čeka boljega iz dvoboja Rogera Federera i Bugarina Grigora Dimitrova. U drugom polufinalu igrat će australski Hrvat Bernard Tomić, koji je s 6-3, 1-6, 6-3 izbacio drugoga nositelja Keija Nishikorija, te Kanađanin Miloš Raonić koji je s 6-4, 6-4 bio bolji od Francuza Lucasa Pouillea.