KLADITE SE PAMETNO

Čilić je ove godine već jednom 'pomeo' Sousu

01.10.2014 u 12:15

Bionic
Reading

Pobjedom Marina Čilića u prvom kolu svečano je prerezana crvena vrpca turnira u Pekingu. Svježi US Open pobjednik pobudio je puno zanimanja i svi su s nestrpljenjem očekivali kako se Marin odigrati dvoboj prvog kola. Kako će Grand Slam pobjednik reagirati u svom prvom turnirskom nastupu poslije osvajanja svog najvećeg turnira u karijeri

Realno, počelo je malo nesigurno. U prvom gemu je spašavao break-loptu, u trećem gemu još jednu i u prva tri gema mu je domaći predstavnik imao break-lopte ili je bio na izjednačenju. Kako je dionica odmicala, Marin je postajao bolji, a u šestom gemu je propustio dvije break-lopte. Pogreška je to koju nije ponovio u osmom. Uzeo je servis Kinezu, mirno odservirao za prvi set. Reklo bi se rutinski. Bez puno naprezanja, onoliko koliko je potrebno.

U drugom setu je Čilić ranije stigao do obrata, u trećem gemu. Spasio je dvije break-lopte u četvrtom, a onda do kraja meča u dva navrata imao po dvije vezane break-lopte, ali ih nije iskoristio. Međutim, nije bilo niti potrebe. Hrvat je plovio prema pobjedi koja je istini za volju mogla biti i uvjerljivija da je iskoristio više od 2/10 prilika za obrat.

Dvoznak.com

Sve najave današnjih utakmica i prognoza pročitajte na dvoznak.com, adresi za pametno klađenje


'Bio je lijep osjećaj danas ponovno se vratiti na teren nakon osvajanja US Opena i nakon nastupa u Davis Cupu. Meč nije bio pretjerano težak protiv domaćeg igrača s pozivnicom. Probio sam početnu turnirsku nervozu i nadam se da će forma ići prema boljemu u svim ostalim mečevima u turniru i nadam se da će ih biti što više. Ovdje u Pekingu je jako dobar turnir, ima stvarno sjajnih igrača i bit će to turnir koji će biti lijepo pratiti', kazao je deveti igrač svijeta.

Čilić je ubacio devet asova, spasio sve četiri ponuđene break-lopte i jasno je kako nije odigrao na maksimumu kada tomu nije bilo niti potrebe. Kao što je i sam rekao, probio je nervozu prvog kola na novom turniru i za očekivati je sve bolje nastupe Marina. Možda već protiv sljedećeg protivnika Joao Souse.

'U drugom kolu me očekuje dvoboj protiv Souse ili Gabashvilija, igrača s kojima sam ove godine već igrao i pobijedio ih. Najbitnije za mene će biti pokušati stvoriti osjećaj koji sam imao na US Openu i nastaviti sa sjajnim igrama do kraja sezone', kazao je Marin

Sousa i on su igrali samo jednom i to ove godine na zemljanom turniru u Madridu. Čilić je Portugalcu tada ostavio samo dva gema i bilo je to klasično razbijanje. Joao je pak imao puno problema u prvom kolu protiv dobrog prijatelja Gabashvilija. Naime, prvi set je glatko izgubio 1:6 i već tada se vidjelo kako će biti u problemima.

Druga dionica je bila puno izjednačenija. Na kraju je Rus više imao za čime žaliti. Naime, vodio je set i break, a iako ga je izgubio imao je u 11. gemu dvije break-lopte s kojima bi si omogućio serviranje za meč. Nije iskoristio niti jednu, a onda je izgubio tie-break. To je bio momentum na stranu Souse koji je u trećem setu počeo igrati puno bolje. U toj dionici nije ponudio niti jednu break-loptu, a izgubio je samo šest poena na servisu. Iskoristio je jednu jedinu u tom setu i uzeo vrlo važan meč za njega nakon ranog ispadanja u Kuala Lumpuru.

'Danas je bio dan treniranja i oporavka. Sada je vrijeme za odmor jer sutra imam spoj sa Čilićem', kazao je Portugalac.