uspjeh u šangaju

Čilić izborio polufinale s Nadalom i plasman karijere

13.10.2017 u 08:38

Bionic
Reading

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić je stigao do polufinala jakog ATP turnira iz Masters serije u Šangaju. Međugorac je u četvrtfinali bio bolji od Španjolca Alberta Ramosa Vinolasa 6:3, 6:4

Pobjedom nad Španjolcem Ramosom-Vinolasom, Marin Čilić ušao je u polufinale jakog turnira u Šangaju, a što mu je donijelo i najbolji plasman karijere jer na najnovijoj rang-listi postat će četvrti igrač svijeta.

  • +3
Marin Čilić na Laver Cupu Izvor: Reuters / Autor: DAVID W CERNY

Čilić je nakon 80 minuta upisao pobjedu 6:3, 6:4, ali iako rezultat izgledao uvjerljiv, Međugorcu nije bilo baš jednostavno.

U prvom je setu spašavao čak tri break lopte, a uspio je iskoristiti svoju samo jednu, što je bilo dovoljno za prvi set.

U drugom je pak napravio break, potom ga odmah prokockao no već u sljedećem gemu opet je stigao prednost, koja mu je do kraja i ostala za konačnih 2:0 u setovima.

Bila je to četvrta Marinova pobjeda nad ljevorukim Španjolcem u njihovom šestom međusobnom dvoboju, kojom je uzvratio Ramos-Vinolasu za ovogodišnji četvrtfinalni poraz na turniru u Monte Carlu, kao i na turniru u Šangaju prije šest godina.

Ovo je inače sedmo polufinale našem tenisaču ove godine, a u kojem će igrati protiv pobjednika Rafaela Nadala. Španjolac je u svom četvrtfinalnom ogledu svladao Bugarina Dimitrova, nakon dva sata i 32 minute igre, 6:4, 6:7 (4), 6:3.

Čilić protiv Nadala ima jednu pobjedu iz pet dvoboja, ostvarenu 2009. godine u polufinalu turnira u Pekingu.