ĐOKOVIĆU POBJEDA 3:2

Čilić ipak bez polufinala Wimbledona

02.07.2014 u 14:43

Bionic
Reading

Marin Čilić ove srijede protiv bivšeg pobjednika Wimbledona Novaka Đokovića pokušava drugi put u karijeri ostvariti plasman u polufinale nekog Grand Slam turnira…

Nakon impresivnih trijumfa protiv Berdycha i Chardyja, Čilić je ove godine ostvario svoj najveći uspjeh u Wimbledonu, plasman u četvrtfinale. Za korak više  potrebna mu je pobjeda protiv drugog igrača svijeta, Novaka Đokovića, s kojim dosad ima omjer pobjeda i poraza 0:9.

Čilić u karijeri ima jedan plasman u Grand Slam polufinale, u Melbourneu 2010. godine. Đoković pak ima šest titula, uključujući i Wimbledon 2011. godine.

PRVI SET
Dvoboj je loše počeo za našeg tenisača koji je odmah izgubio servis. Đoković je nastavio čvrstom igrom i kod 4:1 ponovo oduzeo servis protivniku i zatim rutinski posao priveo kraju, za čistih 6:1 u prvoj dionici igre.

DRUGI SET
No, u drugom setu situacija se promijenila. Kod rezultata 2:1 Čilić je po prvi put oduzeo servis srpskom tenisaču i zatim održao prednost do samog kraja, za sigurnih 6:3 i 1:1 u setovima.

TREĆI SET
U trećem setu oba su tenisača imala prilike oduzeti servis protivniku. Doduše, Đoković je bio taj koji je imao break-lopte, dok je Čilić par puta imao vodstvo do 15:30. No, do 11. gema nije se dogodilo ništa, a onda je Čilić oduzeo servis Đokoviću i poveo 6:5 te dobio priliku servirati za set. No, poklonio je Marin Novaku tri poena, nakon čega je Đoković imao 15:40  te prvu break loptu pretvorio u izjednačenje 6:6. Igrao se tie-break, a što nije uzeo prije - uzeo je sada. Slavio je Čilić sa 7:4 odnosno poveo 2:1 u setovima.

ČETVRTI SET

Četvrti set, nažalost, bio je ekspresno gotov. Đoković je s dva breaka poveo 4:0 i pitanje pobjednika u tom setu bilo je riješeno (6:2).

PETI SET
Očito je četvrti set bio samo početak kraja Marina Čilića. Jer već prvi servis u odlučujućem setu uzeo je Đoković. Sve poslije bila je rutina kojom je Đoković priveo set i meč kraju za konačnih 2:6.

Wimbledon, četvrtfinale:

Čilić – Đoković 1:6, 6:3, 7:6, 2:6, 2:6