ATP MARSEILLE

Čilić i s lošim servisom do četvrtfinala

17.02.2011 u 12:31

Bionic
Reading

Philipp Petzschner nije bio dostojan suparnik Marinu Čiliću niti u njihovom trećem međusobnom ogledu. U Marseilleu je naš tenisač pobijedio sa 7:6(3), 6:3

Hrvatski tenisač Marin Čilić plasirao se u četvrtfinale ATP turnira u Marseilleu, on je u susretu 2. kola svladao Nijemca Philippa Petzschnera sa 7:6(3), 6:3 za sat i 42 minuta igre. Bio je ovo treći međusobni susret Ćilića i Petzschnera i treća pobjeda našeg igrača.

Čilić je mogao i lakše do pobjede, nakon što je na početku susreta oduzeo servis Petzschneru, kod rezultata 5:4 servirao je za prvi set, ali taj je gem odigrao iznimno slabo i dovolio Nijemcu poravnanje na 5:5. Ipak, u tie-breaku Čilić je napravio manje grešaka i riješio ga u svoju korist sa 7:3.

U drugom setu Čilić je oduzeo servis Petzschneru za vodstvo 3:1 iskoristivši gem u kojemu je Nijemac napravio čak tri dvostruke servis pogreške. Usprkos lošem postotku prvoga servisa od samo 45 posto, u drugom setu samo 36 posto, Čilić je uspio tu prednost zadržati do kraja.

Ova Čilićeva pobjeda važna je i iz perspektive skorašnjeg Davis Cup susreta između Hrvatske i Njemačke koji će se igrati u Zagrebu od 4. do 6. ožujka. U četvrtfinalu će Čilić igrati protiv pobjednika susreta između francuskog kvalifikanta Edoarda Roger-Vasselina i drugog nositelja turnira, Čeha Tomaša Berdycha.