ODLIČAN POČETAK

Čilić i Ljubičić sigurno do drugog kola

02.02.2009 u 19:03

Bionic
Reading

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić prošao je prvo kolo PBZ Zagreb Indoorsa nakon što je sa 6:4, 6:3 bio bolji od Francuza Arnauda Clementa, a odmah poslije Čilića prolaz u drugo kolo izborio je i Ivan Ljubičić koji je svladao Belgijanca Christopha Rochusa 6:4, 6:1.

Hrvatski Davis cup reprezentativac Marin Čilić sigurno je prošao prvu prepreku na zagrebačkom ATP turniru. Za sat i 26 minuta pao je 80. igrač svijeta, Francuz Arnaud Clement. Bio je to njihov treći meč i prva pobjeda našeg tenisača.

U prvom setu Čilić je oduzeo servis Clementu kod rezultata 1:1 te je potom sigurno držao svoj servis i mirno priveo tu dionicu igre kraju. Jedinu krizu naš je igrač imao u četvrtoj igri drugoga seta kada je s dvije dvostruke servis-pogreške dopustio Clementu tri break-lopte, ali se uspio spasiti asovima. Meč je prelomljen u sedmoj igri kada je Čilić oduzeo servis Francuzu bez izgubljenog poena.

U drugom kolu Čilić će igrati protiv još jednog Francuza, pobjednika dvoboja između Marca Gicquela i Florenta Serre.

Nakon Čilića i Ljubičić je obavio posao u dva seta. On je svladao Belgijanca Christopha Rochusa za 58 minuta. Bio je to njihov treći međusobni dvoboj i druga pobjeda našega igrača.

Ljubičić je rutinski svladao omalenog Belgijanca koji ustvari nije imao nikakvih izgleda na brzoj podlozi zagrebačkog Doma sportova. U prvom setu Ljubičić je do prednosti 'breaka' stigao kod svog vodstva 2:1, da bi tu prednost doslovno prosuo u sedmoj igri kada je tražeći servis napravio čak tri dvostruke pogreške. No, kod vodstva Ljubičića 5:4 i Rochus je napravio dvije dvostruke pogreške, te praktički darovao prvi set našem igraču. U drugom setu Ljubičić je igrao ozbiljnije, te je Belgijancu prepustio samo jednu igru.

U 2. kolu Ljubičić će igrati protiv boljega iz susreta između Talijana Simonea Bolellija i Srbija Viktora Troickog.