SPEKTAKL U WIMBLEDONU

Čilić i Haas nastavljaju maraton u subotu

26.06.2009 u 22:37

Bionic
Reading

Nakon četiri sata igre Marin Čilić i Tommy Haas morali su zbog mraka prekinuti meč, i to pri rezultatu 2:2 u setovima i 6:6 u gemovima odlučujućeg seta. Obojica su do tog trenutka imala po dvije meč lopte, no suparnik je u pravilu servisom 'spašavao glavu'

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić u trećem kolu Wimbledona igrao je protiv Tommyja Haasa, no unatoč četiri sata igre, meč zbog mraka nije dovršen. Prekid je uslijedio pri rezultatu 2:2 u setovima i 6:6 u gemovima u petom setu. Do tog trenutka gledali smo izvrstan tenis, pun preokreta i briljantnih poteza.

Marin je loše započeo meč. Prva dva seta gubio je servise u trenucima kad više nije bilo mogućnosti za popravak. Haas je znalački iskoristio sve Čilićeve propuste i poklone i dva puta po 7:5 stigao do velikog vodstva od 2:0 u setovima. No nakon gotovo dvosatne igre Čilić je uspio pronaći koncentraciju i vratiti se u igru za pobjedu.

Treći set dobio je ekspresno, nakon vodstva od 5:0, a četvrti u tie-breaku spašavajući u svom posljednjem servis gemu dvije meč lopte. No kad je uspio izjednačiti na 2:2, u odlučujući set ušao je prepun samopouzdanja. Poveo je s 3:0 uz jedna break, no nije izdržao. Haas je uspio vratiti izgubljeni servis. Sve se ponovilo i u narednim gemovima, pa su obojica stigli do 5:5 uz po dva izgubljena servisa.

Odluka o prekidu uslijedila je nakon ponovno velike borbe za tie-break. Prvo je Čilić osvojio svoj servis, a onda je uz puno muke i Nijemac stigao do 6:6 spašavajući Marinove dvije meč lopte. Nastavak je određen za naredni dan, a tko će odmor bolje iskoristiti saznat ćemo u subotnjim popodnevnim satima. Haas je očito već bio iscrpljen i umoran, dok je Čilić imao dosta problema sa servisom.