DVA LAPENTTIJA, NULA BODOVA

Čilić ekspresno, Hrvatska pred ciljem

05.03.2010 u 20:59

Bionic
Reading

Nakon trilera u režiji Ive Karlovića, varaždinski gledatelji odgledali su i jedan 'kratki film' s Marinom Čilićem u glavnoj ulozi. Nakon dva meča prvog kola Davis cupa, Hrvatska vodi 2:0 i ima priliku već u subotu razriješiti dileme oko putnika u četvrtinu finala

Marin je deveti, a mlađi brat Lapentti 222. igrač svijeta. Iako Giovanni nije sasvim bezazlen igrač, razlika u klasi je evidentna i Marin je nakon dva sata igre slavio rezultatom 6:4, 6:3, 6:3.

Ekvadorac u prva dva seta nije izborio nijednu break priliku, istovremeno Marinu nudeći previše prilika da ga član TOP 10 ne bi kaznio bez da se pošteno oznoji. Treći je ipak donio određenu dramaturgiju, no Marin je već gem nakon izgubljenog servisa vratio protivniku istom mjerom. Nakon toga je spasio 0:40 i u osmom gemu zadao konačni udarac. S lakoćom je završio posao i uživao u ovacijama oko tisuću preostalih navijača.

S obzirom na lakšu zadaću, prilično je izvjesno da će i Marin uz Ivu u subotu igrati parove koji mogu Ekvadorcima ubiti i zadnji atom nade u prolaz.

Varaždinska publika tijekom prvog dana zaslužila je ocjenu dobar. Nije bilo loše, ali ni u jednom trenutku dvoranu uz Dravu nije popunilo više od 2.500 ljudi. Žalosno je tek što Varaždin nije imao konkurenciju u borbi za domaćinstvo, hrvatski tenisači nisu ni približan magnet kakav bi bili u golemoj većini ostatka svijeta.