EMOTIVNI MARIN

Čilić dočekao Federera! Evo što kaže Švicarac

05.09.2014 u 08:28

Bionic
Reading

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić drugi će se put u karijeri (Australian Open 2010.) naći u polufinalu grand slam turnira, sada US Opena gdje ga za ulazak u finale očekuje Švicarac Roger Federer

Marin je u u svom trećem četvrtfinalu u New Yorku u velikom stilu pobijedio Čeha Tomasa Berdycha, baš kao i na Wimbledonu slavio je u tri seta - 6:2, 6:4, 7:6(4).

'Fantastičan dan za mene. Prednost na početku meča jako mi je pomogla u samopouzdanju u nastavku. Odigrao sam taktički odlično, osjećao da kontroliram susret. Gotovo pet godina prošlo je od mog jedinog nastupa u grand slam polufinalu, iza mene su teški trenuci u par zadnjih sezona, posebice se to odnosi na prošlu godinu', rekao je Čilić i dodao:

'Sve je to iza mene, ponovo uživam u tenisu. Posljednjih nekoliko mjeseci s mojim timom radio sam zaista dobro i rezultati se vide.'

S druge strane stajat će Roger Federer koji je preokrenuo 0-2 u setovima te spasio dvije meč lopte za slavlje 4:6, 3:6, 6:4, 7:5, 6:2.

Čilić još nikada nije pobijedio Federera, a igrali su pet puta.

'Volim igrati s Čilićem, on je odličan dečko. Nedavno smo u Torontu odigrali jako težak meč. Mislim da sam iskoristio tek devetu meč-loptu. Znam što mogu očekivati od njega', najavio je Federer.

Čilić je bio sjajan