WIMBLEDON

Čilić bez poteškoća s 'hrvatskim zetom' Baghdatisom

24.06.2013 u 16:11

Bionic
Reading

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić lako je ostvario pobjedu u 1. kolu Wimbledona. Cipranina Marcosa Baghdatisa savladao je sa 6:3, 6:4, 6:4 za samo jedan sat i 33 minute igre

Međugorac je postavljen za desetog nositelja u All England Clubu, a bio mu je ovo peti međusobni ogled protiv Baghdatisa, 40. tenisača svijeta, te ujedno četvrta pobjeda.

Čilić je realizirao četiri od šest break-prilika, te je opalio 16 asova, dok je Baghdatisu dopustio tek jednu break-loptu koju je ovaj i realizirao. U svim statističkim rubrikama Čilić je bio dominantan, pa je tako ostvario 41 izravni poen, čak 21 više od svog suparnika, a ukupno je osvojio 19 poena više (85-66).

U prvom je setu Čilić prvi došao do breaka (3:1), ali se Baghdatis (koji je često u Hrvatskoj s obzirom da se oženio za Karlinu Šprem u Varaždinu op.a.) vratio do 3-3 samo da bi potom izgubio tri gema zaredom. Nakon osvojenog prvog seta Čilić je vrlo brzo na startu drugoga došao do breaka prednosti, kojeg je čuvao do kraja dionice, a slična se priča ponovila u trećem kada je kod 2-2 Baghdatis napravio dvostruku servis-pogrešku i time poklonio suparniku break.

Protivnik u 2. kolu bit će Čiliću pobjednik ogleda između Francuza Kennyja De Scheppera i Talijana Paola Lorenzija.

Wimbledon, tenisači, 1. kolo:

Čilić (10) - Baghdatis 6:3, 6:4, 6:4