NAKON 1:1 U ZAGREBU

Cico Kranjčar: Oporavit ćemo se, idemo po Ligu prvaka

16.08.2016 u 23:45

  • +9

GNK Dinamo - Red Bull Salzburg

Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukić

Bionic
Reading

Dinamo nije uspio steći prednost uoči uvratne utakmice play-offa Lige prvaka koju će sljedeće srijede igrati u Salzburgu protiv Red Bulla. Konačnih 1:1 više izgleda daje austrijskoj momčadi

'Mislim da možda rezultat nije realan. Imali smo dominaciju, ali nismo je iskoristili. Imali smo puno šuteva, ali imamo aktivan rezultat pred uzvrat. U Salzburgu je sve moguće', rekao je nakon utakmice Marko Rog, strijelac jedinog gola za 'modre'. Zabio ga je iz penala kojeg je sam izborio.

Analizirao je Rog suparnika.

'Imaju mladu momčad. Dobro su se postavili, ali i mi smo dobro stajali. U uzvratu je sve moguće, nadam se da ćemo mi biti ti koji će slaviti i izboriti Ligu prvaka'.

Naravno, tim će se poslom baviti i trener Zlatko Kranjčar

'Šteta što smo primili gol jer smo dobro ušli u igru u drugom dijelu i imali šanse za realizaciju. Nesmotrenost nas je koštala gola, ali Salzburg je bio kvalitetan. Nismo se predali, rezultat je trebao biti bolji za nas, ali i ovo je pozitivno pred uzvrat', izjavio je Cico Kranjčar i nastavio.

'Osnovna ideja bila je da budemo čvrsti u veznom redu, oni su kroz sredinu igrali dosta dobro duple pasove, htjeli smo zatvoriti te situacije i ne dozvoliti desnom beku da dolazi u fazu napada. To je funkcioniralo do gola. Izmjene su bile dobre i u pravo vrijeme i dobili smo na stabilnosti igre. Vršili smo pritisak i došli do izjednačenja. Stoperi su odigrali vrlo dobro i obrana općenito, bez obzira na gol. Znali smo da je Salzburg kvalitetan, ali gledajući sve skupa rezultatom možemo biti zadovoljni i optimistično gledati prema uzvratu'.

S obzriom na probleme s ozljedama (Pivarić, Ćorić), Cico je slagao momačd od igrača koje je imao. Ali kaže opet bi napravio isto.

'Isto bih odigrao utakmicu da mogu ponovno odlučivati. Bili smo bolji u prvom dijelu, Salzburg ništa nije napravio opasno. Da smo tada došli u vodstvo, možda bi rezultat bio povoljniji. Ali ništa ne bih mijenjao', izjavio je pred kamarama ArenaSporta i dodao što će biti drugačije u uzvratu.

'Pivarić će nam se možda vratiti, vidjet ćemo što će biti s Machadom. Oporavit ćemo se i spremiti kako bismo izborili rezultat koji nas vodi u Ligu prvaka. Čekali smo pobjedu, nismo uspjeli, ali nadam se da će nas publika i dalje bodriti i davati nam podršku'.