DOLAZI HAPOEL

Cibosi se pobjedom žele oprostiti od Eurocupa

19.12.2011 u 12:48

Bionic
Reading

Cibona svoj put u Eurocupu završava u utorak, kada će u Draženovom domu gostovati Hapoel iz Jeruzalema. S obzirom da cibosi u dosadašnjih pet kola nisu ubilježili pobjedu, pod Tornjem se nadaju da će barem u posljednjoj utakmici doći do prvih bodova

'Vukovi' iz Savske ove se sezone nisu proslavili u Eurocupu. Nakon pet odigranih kola drže uvjerljivo posljednje mjesto u svojoj skupini A, u kojoj su igrali s Gravelinesom, Donjeckom te jeruzalemskim Hapoelom s kojem će se sastati u utorak u Draženovom domu s početkom u 20 sati. Ujedno će to biti i posljednja utakmica u Eurocupu, a u Ciboni se nadaju da će se pobjedom barem uspjeti oprostiti od natjecanja. Valja napomenuti da će prihod od ulaznica biti dan obitelji Kovaček, čiji je sin bolestan.

U nedjelju je Cibona u gradskom derbiju protiv Zagreba prosula pobjedu u posljednjim trenucima utakmice, zbog čega je trener Lutz itekako nezadovoljan.

'Nakon neprospavane noći zbog utakmice sa Zagrebom sada je najvažnije oporaviti momčad i onda pokloniti navijačima europsku pobjedu. Neće biti lako jer igramo protiv momčadi koja ima pick igru, no spremni smo. U Jeruzalemu su nas dobili prilično lako, no vjerujem da u našoj dvorani imamo priliku pobijediti', kazao je Lutz u najavi posljednje Cibonine utakmice u Eurocupu te se osvrnuo još jednom na nedjeljni poraz od 'mrava'.

'Mene muči to što u završnicama utakmice padamo i gubimo. Utakmica protiv Zagreba je bila bitna zato jer smo u drugom poluvremenu igrali jako dobro, gradili smo nešto i onda sve prosuli na kraju. Ključ cijele priče je u donošenju odluka što trenera, što igrača na terenu.'

Znači li to da se traži razigravač koji je rak-rana Cibone?

'Ja sam od uprave tražio da pojačamo momčad, i to na poziciji razigravača, no to je teško napraviti, što zbog cijene, što zbog činjenice da su mnogi vezani ugovorom', rekao je Lutz koji je istakao da je kapetan Marin Rozić trenutno na terapijama te će se na dan utakmice odlučiti hoće li zaigrati protiv Hapoela ili ne.