ABA LIGA

'Cibosi' prokockali plus 10 i upisali 11. poraz

12.01.2013 u 20:16

Bionic
Reading

U 17. kolu regionalne ABA lige košarkaši Cibone izgubili su u Zagrebu od Krke 86:78. To je čak 11. ovosezonski poraz zagrebačkog sastava u ovom natjecanju

Cibona je loše startala u utakmicu, da bi krajem druge četvrtine i početkom treće uspjela doći do preokreta. Tako su 'vukovi' početkom drugog poluvremena imali 10 koševa viška (51:41) i činilo se da susret ulazi u mirne vode. No serijom bezpotrebnih pogrešaka Cibonini igrači vraćaju Krku u igru, te se u posljednju dionicu ulazi sa 61:60 za goste iz Novog Mesta.

Prednost je Krka uspjela i očuvati i doći do sedme gostujuće pobjede. Za istu su najzaslužniji Domen Lorbek s 22 koša, 4 skoka i 3 asistencije, Smiljan Pavič sa 15 koševa i 11 skokova, te Jaka Klobučar sa 14 koševa. Bivši igrač Zadra Jakov Vladović zabio je 13 koševa uz 7 asistencija za goste.

Kod ujednačene Cibone također su četvorica igrača zabila dvoznamenkast broj koševa. Marin Rozić zabio je 11, a Dario Šarić, Andrija Žižić i Smush Parker po 10 koševa.

Podsjećamo, i u prvoj međusobnoj utakmici u sezoni Krka je dobila Cibonu, a tada je bilo 69:67 u Novom Mestu.

Cibonin trener Danijel Lutz bio je vidno razočaran.

'Mislim da ne treba previše komentara. Kad protivnik ima 23/27 za 2 poena onda to dovoljno govori o nastupu moje momčadi. Od najave dominacije nije ostalo ni d. Dozvolili smo Krki da igra, da napravi neko herojstvo ovdje sa smanjenim rosterom. Evidentan problem je ta njihova postavka zone koja nas je sterilizirala. To nas je umirilo i nismo imali fluidnost u napadu. Jako loša tekma prije svega defanzivno. Ono što smo pripremali nismo se pridržavali. Kus je bio nervozan, ne znam razlog tomu. On je čovjek koji nama mora biti nositelj sigurnosti, ali danas on to nije bio'.

Cibonu čeka težak raspored, a svjestan je toga i Lutz.

'Ovaj poraz nas je uveo u jako tešku situaciju koju nismo zamišljali niti u jednom trenutku. Ciboni je sada svaka tekma do kraja sezone odlučujuća. Na dnu smo lige, imamo 0-2 s Krkom, imamo slabu situaciju sa Zadrom kojem idemo, nemamo dobro ni sa Širokim koji nas isto čeka, svaka utakmica nam je sada o glavu.'

Naravno, trener Krke Aleksandar Sekulić bio je drugačijeg raspoloženja.

'Mislim da u ovim okolnostima u kojima igramo htio sam uvjeriti igrače da je to naša prednost. Htio sam da igramo brže, da ih raširimo. Bili smo primorani da igramo zonu većim dijelom tekme i to nam je donijelo rezultat. Bili smo ravnopravni Ciboni na domaćem terenu. Čestitam svojim momcima koji su dali sve od sebe'.

'Čestitam našim igračima, odigrali smo herojsku utakmicu. Imamo puno ozljeda i problema na poziciji četvorke i danas se Murić ozlijedio. Na kraju smo pogodili dosta bitnih šuteva izvana i to je dosta okrenulo tekmu u našu korist', rekao je igrač Krke Smiljan Pavić