VUKOVI PROTIV FENERBAHČEA

Cibona u Istanbulu bez nekih ambicija

01.12.2010 u 13:48

Bionic
Reading

Cibona je jedina momčad koja u Euroligi u šest kola nije ubilježila nijednu pobjedu. Vjerojatno se to neće dogoditi ni u srijedu (19 sati) na gostovanju u Istanbulu protiv Fenerbahčea. Mladost i veliki financijski problemi prevelik su teret za 'vukove'

Hrvatski košarkaški prvak koji se nalazi u stanju nokdauna. No i takav mora igrati utakmice Eurolige. U sedmom kolu čeka ih gostovanje protiv Spahijinog Fenerbahčea gdje još igraju Ukić i Marko Tomas. Od momčadi koja u šest kola Eurolige ima isto toliko poraza teško je očekivati da napravi iznenađenje u Turskoj. Svjestan je toga i trener Radulović koji je već najavio da će odmarati neke igrače za važnije utakmice NLB lige.

Cibona je ove sezone već igrala protiv Fenerbahčea, i to u drugom kolu Eurolige, a iako je poražena 73:68, 'vukovi' su pokazali da u njima ima vatre. No ipak, kasnija izvedbe nisu možda bile na razini onog što se očekuje od njim. Ali ne treba ih previše kuditi. Već poznati problemi s financijama i praktički hod po rubu ponora opterećenje su za igrače i stručni stožer cibosa.

Zapravo, ovaj ogled protiv Fenerbahčea u Istanbulu bit će eventualno dobra prilika za neke mladiće da dobiju novo iskustvo u najjačem europskom klupskom košarkaškom natjecanju. Kao što se zna, Delaš je nakon utakmice s Barcelonom napustio Cibonu, što je dodatno smanjilo mogućnost rotacije igrača. Kako god bilo i kakvi god problemi se nadvili, bitno je da se momčad iz Istanbula ne vrati kao vreća za napucavanje.