KOŠARKAŠKO PH

Cibona slavila s pola koša i rastužila Višnjik

26.04.2013 u 21:51

Bionic
Reading

Blassingame sa 19, te Žižić i Strawberry sa po 14 koševa bili su najbolji kod Cibone, dok Zadru nisu pomogli niti sjajni učinci Ramljaka i Delaša (24 poena)

U derbiju 9. kola Lige za prvaka PH za košarkaše Cibona je kao gost u dvorani 'Krešimir Ćosić' svladala Zadar sa 87:86 (17:22, 23:23, 26:22, 21:19), te tako napravila veliki korak ka prvom mjestu uoči doigravanja.

Vodeća Cibona sada ima osam pobjeda i jedan poraz, dok je Zadar na omjeru 6:3.

Jerel Blassingame sa 19, te Andrija Žižić i Darryle Strawberry sa po 14 koševa bili su najbolji kod Cibone, dok Zadru nisu pomogli niti sjajni učinci Marka Ramljaka i Ante Delaša koji su ubacili po 24 poena.

'Čestitam Ciboni na pobjedi. Bila je teška utakmica, na jednu loptu. Nisam zadovoljan pristupom. Nedostajalo je „fighta", u odnosu na utakmicu s Cedevitom, posebno kada smo vodili. Nismo im smjeli dopustiti da se onako vrate nakon naših +9. Nismo dobro koristili male faule i dopustili smo Blassingameu da razigra i sebe i momčad. Presudila je upravo individualna kvaliteta tog igrača. Moramo se okrenuti radu i naučiti da je svaki detalj bitan, svaka lopta kao kuća', rekao je trener Zadra Ante Nazor nakon utakmice.

Ostale utakmice 9. kola igraju se u subotu, a sastaju se Cedevita - Zagreb, Jolly JBS - Split i Alkar - Kvarner 2010.