Mulaomerović U ČUDU

Cibona se na bizaran način riješila trenera, u Cedevitu stiže skupi Slovenac

13.06.2017 u 10:12

Bionic
Reading

Desetak dana nakon što je završena košarkaška sezona u Hrvatskoj dva najbolja kluba, prvak Cedevita i doprvak Cibona, ostali su bez trenera

Kao što je ranije poznato, Cedevita se zahvalila dosadašnjem treneru Veljku Mršiću, a navodno je u međuvremenu sve dogovorila sa slovenskim stručnjakom Jurijem Zdovcom. Navodno je Zdovc među prvima kontaktiran, ali je plaća koju je tražio bila prevelika čak i za klub koji se financira privatnim novcem.

No, kako doznajemo, ipak se uspio dogovoriti s čelnim ljudima kluba i očekuje se da će uskoro biti predstavljen kao novi trener Cedevite.

U Ciboni, u kojoj još puno toga nije jasno oko momčadi koja će nastupati sljedeće sezone, preko noći su ostali bez trenera Damira Mulaomerovića. I to na pomalo bizaran način!

Naime čelni ljudi Cibone ponudili su Mulaomeroviću mjesto pomoćnog trenera, što je i potvrdio za portal Basketball.hr:

'Nakon sastanka s direktorom i čelnim ljudima kluba mogu reći da više nisam trener Cibone. Tijekom dana smo se sastali i sve dogovorili te napuštam klupu. Ponuđen mi je novi ugovor prema kojemu bih trebao biti pomoćnik nekom novom treneru, a ni sam ne znam tko bi to trebao biti. Jasno je da na takvu situaciju nisam mogao pristati i odlučio sam otići. Odmah moram reći da Ciboni želim svu sreću u budućnosti. Ja ću je uvijek pratiti i željeti joj sve najbolje', kazao je Mulaomerović.

Tko će biti novi trener Cibone, još nije poznato, a u košarkaškim kuloarima spominju se imena kao što su Slobodan Subotić Piksi i Ivan Velić. Nije isključeno da se pojavi i neko veliko iznenađenje…

Zanimljiv je stoga bio odgovor Mulaomerovića je li razlog odlaska iz kluba konstantno kašnjenje plaća i financijski problemi:

'Mislim da financijski problemi nisu razlog poteza Cibone. Smatram da će klub imati još veći budžet u budućnosti. Oni su mi ponudili da budem pomoćni trener, a to ne bi napravili da nemaju neko veliko trenersko ime u planu. To bi bilo suludo', kazao je za Basketball.hr vidno razočarani Mulaomerović.