FINALE U BEOGRADU

Cibona prvak ABA lige

27.04.2014 u 19:53

Bionic
Reading

U beogradskoj Kombank Areni igra se finale ABA lige (Arenasport 1, 20 sati), a oba predstavnika po prvi put u povijesti bit će iz Hrvatske. Na iznenađenje mnogih, Cibona je prvo u polufinalu svladala Crvenu zvezdu, a onda je i Cedevita u petak nevjerojatnim košem Nolana Smitha sa zvukom sirene u očaj bacila Partizan

Cibona - Cedevita 72:59  (18:14, 16:12, 16:13, -:-)

Gotovo je Cibona nije popustila te ej osvojila ABA ligu. Kakva lijepa priča za 'vukove' kojima se predviđala borba za ostanak, a sada su osvojili titulu.

Ni nakon treće četvrtine ništa se nije promijenilo. Cedevita nema odgovora, Cibona je na dvoznamenkasotoj razlici i smiješi joj se prva titula u regionalnom natjecanju.

'Vukovi' igraju strašnu obranu pa će na odmor s lijepom prednošću. Osma koševa za ovakvu utakmicu je puno.

Nakon prve četvrtine Cibona je imala prednost 18:14 ponajviše zahvaljujući Blassingameu, ali i lošem šutu Cedevitinih igrača s vanjskih pozicija.

Hrvatska klupska košarka tako proživljava najljepše trenutke u zadnjih nekoliko godina. Dva naša kluba izborila su Euroligu i sada je samo pitanje koji od njih će se u Beogradu okititi svojim prvim naslovom prvaka ABA lige.

'Ovo je zaista jedna sjajna stvar za klupsku i nacionalnu košarku. Ova priča koja se desila je nastavak priče od ljeta i Slovenije i to je jedna dobra uvertira za Španjolsku i Svjetsko prvenstvo', rekao je trener Cedevite i aktualni izbornik reprezentacije Hrvatske Jasmin Repeša.

'Očekuje nas utakmica s protivnikom koji je odličan i pun na svim pozicijama. Oporavili su im se svi igrači, tako da moramo dati sve od sebe na terenu. Ja iskreno očekujem da će ekipa izaći na teren i raditi ono što je radila i u dosadašnjem dijelu sezone. I kažem, što god poslije bude, bit će dobro,' izjavio je strateg Cibone Slaven Rimac.