BORBA ZA PRVAKA

Cibona pregazila Zadar u prvom finalnom susretu

29.05.2013 u 22:18

  • +6

1. utakmica PH, KK Cibona - KK Zadar

Izvor: Pixsell / Autor: Daniel Kasap

Bionic
Reading

U prvoj utakmici finala košarkaškog prvenstva Hrvatske Cibona je u Draženovom domu svladala Zadar 84:68 i povela u seriji koja se igra na tri dobivena susreta

Cibona je bila bolja veći dio utakmice i posve zasluženo je stigla do uvjerljive pobjede. 'Vukovi' su sjajno otvorili susret i već nakon prve dionice imali su 13 koševa viška (28:15).

Zadar je u drugoj četvrtini uspio smanjiti na samo minus četiri (38:34) no, to je bilo i najbliže što su se gosti uspjeli približiti. Na poluvremenu je Cibona imala deset koševa viška (47:37), a na koncu treće dionice plus 14 (65:51). Do kraja susreta Cibona je samo povećala prednost.

Druga utakmica odigrat će se 1. lipnja u Zadru u dvorani 'Krešimir Ćosić' s početkom u 20 sati, a treća je na rasporedu ponovo u Zagrebu u utorak, 4. lipnja u 20 sati.


Najefikasniji igrači u redovima zagrebačkog sastava bili su Andrija Žižić sa 20 koševa i osam skokova, Jerel Blassingame sa 20 koševa i šest asistencija, te Darryl Eugene Strawberry i Davor Kus sa po 13 koševa. Kod Zadra najefikasniji je bio Romeo Von Travis sa 21 košem i 12 skokova.

'Čestitam Ciboni koja je zasluženo pobijedila. Nama je nedostajalo tečnosti, razbijali su naš sistem u napadu. Nismo poštovali neke stvari u obrani. Jednostavno se vidi od početka da nije bio naš dan i da se moramo već sad pripremati za drugu utakmicu. Cibona je imala jako dobru šutersku večer. Malo smo ispražnjeni jer smo još od prijašnjih utakmica iscrpljeni. Ipak se vidi da je kvaliteta na strani Cibone. Mislim da ćemo u Zadru igrati bolje nego ovdje,' rekao je trener Zadra Ante Nazor.