I DALJE - NULA

Cibona pokazala zube Donjecku i sve prosula

06.12.2011 u 19:33

Bionic
Reading

Cibona je na svom parketu poražena od Donjecka rezultatom 78:76 i tako je nakon četiri kola ostala bez izgleda za plasman u drugi krug

Donedavni velikan ovu je utakmicu mogao riješiti u svoju korist, ali konfuzna završnica odnijela je mogućnost prve pobjede u skupini Eurokupa.

Donjeck je u početnim minutama izgledao izgubljeno, ali niti Cibona nije ostavljala bolji dojam. Kako se dvoboj razvijao, razigrala se američka osovina Ukrajinaca Lee - Curry koja bi Ciboni itekako dobro došla. U nastavku su im se pridružili Srbi Avdalović i Radenović, i Cibona je dugo bila osuđena na vrebanje s distance.

Donjeck je u dva navrata vodio i dvoznamenkastom razlikom, ali američki duo se bio ispuhao (Lee se tri minute prije kraja i ozlijedio) i domaćini su se vratili u igru. Nakon što su razbili Ciboninu zonu pet minuta prije kraja, trener Lutz je vratio 'standardnu' obranu, i krenuo je uspješan lov.

Kovačević je zabio dvije teške trice, a Suton povezao pet koševa za 76:74 i nekoliko stotina navijača ustalo je vjerujući u slatki preokret. No dvojica spomenutih do kraja su promašili teške šutove, a Radenović i Avdalović su pogodili po dva penala za treće slavlje Ukrajinaca u četiri meča. Prelagano, Cibona je odigrala 'kadetsku' završnicu.

Žižić je prednjačio sa 16 koševa i 12 skokova, Suton je dodao 13, a Kus i Barbour po 12. U redovima pobjednika Curry je zabio 16, Avdalović 14, Lee i Radenović po 13, za nijansu više, taman koliko je trebalo za izbaciti Cibonu koju u petak očekuje domaći ogled s Crvenom zvezdom.