'VUKOVI' BEZ BODOVA

Cibona nije uspjela iznenaditi Igokeu

15.12.2012 u 23:24

Bionic
Reading

U posljednjoj subotnjoj utakmici 13. kola regionalne ABA lige košarkaši Cibone poraženi su na gostovanju kod vodeće Igokee 94:88...

Bila je ovo, unatoč porazu, jedna od najboljih utakmica Cibone ove sezone, u kojoj se držala u rezultatskoj ravnoteži s momčadi koja je na svom parketu pregazila Partizan prije svega dva tjedna (73:50).

Igokea je uglavnom bila ta koja je diktirala tempo utakmice i kontrolirala rezultat, ali je svejedno u posljednjih 10 minuta ušla s minimalnom prednošću 72:71. No, slabiji ulazak u posljednju dionicu koštao je Cibonu u konačnici i pobjede.

Nakon tri minute posljednje dionice Cibona je i dalje bila bez koša, dok je Igokea postigla sedam i odvojila se na +8 (79:71). Do kraja susreta se uglavnom igralo koš za koš, a 'vukovi' su se najviše uspjeli približiti u 39. minuti kada je Strawberry smanjio na 89:84.

Ironično, Ciboni je u Laktašima presudio hrvatski košarkaš Siniša Štemberger (33), koji je ubacio osobni rekord ove sezone 21 poen. Za 31 i pol minutu ubacio je pet od šest pokušaja za tri poena, te šest od sedam slobodnih bacanja.

U redovima zagrebačkog sastava najefikasniji je bio spomenuti Stawberry s 20 poena, sedam skokova, tri asistencije i čak pet ukradenih lopti. Spomenimo i da je za "vukove" debitirao bivši NBA-ovac i suigrač Kobea Bryanta – Smush Parker. Amerikanac je za 21 minutu na parketu ubacio 14 poena (2-5 za dvicu, 3-6 za tricu), te podijelio tri asistencije.

Cibona je porazom pala u omjeru pobjeda i poraza na 5-8, dok je Igokea povećala svoju prednost na vrhu ljestvice, te podigla omjer na 11-2.

Od preostalih susreta izdvojimo pobjedu MZT Skopja protiv Krke (92-88), za koju je Jure Lalić ubacio 13, a Jakov Vladović pet poena.