FORD I REPEŠA

Cibona i Zagreb na klackalici sudbine

26.11.2011 u 23:14

Bionic
Reading

Baš kad je izgledalo da je u Ciboni sve ponovno krenulo nizbrdo, klub je iskazao ozbiljnu namjeru i ulaže veliki trud da dovede našeg ponajboljeg košarkaškog trenera Jasmina Repešu. S druge strane, kad se učinilo da je Zagreb s T.J. Fordom riješio svoj najveći problem – organizaciju igre i brzinu prijenosa lopte – iz New Yorka je stigla vijest da će NBA sezone ipak biti

Mrave kao da je snašla stara židovska kletva 'dabogda imao pa nemao'. Tek što su nakon mjesec dana mukotrpnih pregovora doveli T. J. Forda, vrlo brzo će vjerojatno i ostati bez njega.

Čovjek u ugovoru ima klauzulu da se može vratiti u SAD kad završi lockout pa je zasad sigurno jedino da će odigrati nedjeljnu utakmicu ABA lige protiv Radničkog, a vjerojatno i sljedeću euroligašku protiv Panathinaikosa.

Doduše, kako bi pripreme NBA klubova trebale početi 9. prosinca, nije nemoguće da ga vidimo i u utakmici ABA lige protiv Krke (3. prosinca). Povoljna okolnost za Zagreb je što je Ford slobodan igrač, ugovorno ne pripada nijednom klubu, pa pregovarati o nastavku NBA karijere može i iz Zagreba.

'Ne znam što bih rekao. Nisam očekivao da će se tako brzo dogovoriti. Treba vidjeti u kojem smjeru će se to razvijati', kazao je pomalo potišteni Ford prije odlaska u Kragujevac.

Sportski direktor Hrvoje Ciketić nada se da bi se Forda dalo nagovoriti da ostane i unatoč NBA sezoni, no to nam se čini pomalo nevjerojatnim. Ciketić o preuzetom riziku kaže:

'Bili smo spremni i na takav razvoj događaja, no igrači i vlasnici klubova još moraju potvrditi taj dogovor, a igrači moraju ponovno osnovati sindikat. Još se konzultiramo s Fordom i njegovim agentima.'

Teške odluke su i pred upravom Cibone. Repeša, za kojeg se još donedavno mislilo da čeka inozemnu ponudu (bio je vrlo blizu Valenciji), omekšao je, ali je i postavio visoko profesionalne uvjete koje Cibona mora ispuniti.

'Prihvatit ću svaku ponudu koja ima svoju stručnu i financijsku logiku', kazao bi Repeša kada bismo ga pitali o hrvatskim klubovima.

Repeša bi im dao popust od svoje tržišne cijene, a Cibona, ako već nema novca, može mu ponuditi udjele u transferima igrača kojima bi on svojim radom podigao vrijednost. Jaska bi se isplatilo vezati na više godina, pa da od supernadarenih klinaca kao što su Marko Arapović i Lovro Mazalin napravi igrače za koje će najveći europski klubovi za koju godinu nuditi milijune odštete. Ako se s Repešom ne dogovore s istekom sljedećeg tjedna, u Ciboni će se okrenuti drugim rješenjima.

Cibona igra u nedjelju (17) sati kod kuće protiv Olimpije i momčad će voditi dosadašnji pomoćnik Danijel Lutz.