NAZOR NAPUSTIO TORANJ

Cibona i Cedevita istog dana ostale bez trenera; prvak dovodi poznato strano ime!

06.06.2018 u 14:50

Bionic
Reading

Čelnici zagrebačke Cibone i trener Ante Nazor na sastanku u srijedu nisu uspjeli dogovoriti nastavak suradnje pa klub već traži novog trenera, priopćeno je iz Cibone. Istog dana procurilo je kako slovenski stručnjak Jurij Zdovc odlazi iz Cedevite jer su čelnici kluba već dogovorili novog trenera…

U priopćenju Cibone se klub se zahvaljuje Nazoru 'što je preuzeo ekipu u kriznim trenucima te je uspio dovesti klub do finala Kupa i Prvenstva'. Cibona je ove godine i u Kupu i u finalu državnog prvenstva poražena od gradskog suparnika Cedevite.

Nazor (39) je preuzeo Cibonu u studenome prošle godine, a taj Splićanin je u karijeri vodio i Zadar, Split i MZT Skopje.

Iz Cedevite se još nisu službeno oglasili, no kako doznajemo druga godina njihovom treneru Juriju Zdovcu nije potvrđena (sporazumni raskid), a razlog je taj što su pronašli njegovu zamjenu u španjolskom stručnjaku Situ Alonsu koji je dosad kao glavni trener vodio Bilbao, Baskoniju te ove sezone Barcelonu. Nakon što je smijenjen s mjesta trenera na klupi Barcelone zamijenio ga je Svetislav Pešić.

Kako tportal doznaje 42-godišnji Alonso ugovor s Cedevitom trebao bi potpisati tijekom ovog tjedan nakon čega počinje slaganje momčadi za sljedeću sezonu.

  • +17
KK Cibona - KK Cedevita, završnica doigravanja, 4. utakmica Izvor: Cropix / Autor: Srdjan Vrancic / CROPIX