FENER DOBIO PLUS 5

Cibona hrabro pala u Istanbulu

04.11.2009 u 21:16

Bionic
Reading

Hrvatski prvak ubilježio je i treći uzastopni poraz u košarkaškoj Euroligi. U Istanbulu je Fenerbahče našeg Gordana Giričeka rezultatski uvjerljivo pobijedio 'vukove' sa 67:62 (11:18, 21:14, 17:11, 18:19)

Ni treća utakmica u ovosezonskoj Euroligi nije bila uspješna za Cibonu. Nakon katastrofe protiv Siene u Zagrebu, a potom i poraza u Barceloni, 'vukovi' su poraženi i u Istanbulu. Istina, protiv Fenerbahčea su Zagrepčani odigrali puno bolje nego u prijašnjim utakmicama, no poraz 67:62 ipak se nije mogao izbjeći.

Igrači Velimira Perasovića dobro su otvorili utakmicu, vodili na isteku 10. minute 18:11, no u drugoj četvrtini domaćini su jako stisnuli i posve preokrenuli rezultat. Neriješeno na poluvremenu (32:32) isključivo je zasluga dobro odigrane prve četvrtine i ubačenih koševa na isteku poluvremena.

U trećoj i četvrtoj četvrtini Cibona je lovila priključak, no do kraja susreta nije ga ulovila. Premda poraz od pet razlike izgleda kao gusta završnica, to ipak nije bio slučaj. U posljednju minutu Turci su ušli s plus 10 (66:56), a tek su koševi Vukušića, Radoševića i Gordona ublažili uvjerljiviji poraz.

Gordan Giriček izvrsno je odigrao svoju rolu u prvom poluvremenu, zabio je osam koševa i bio je najzaslužniji što Cibona nije pobjegla na veću razliku od plus sedam. Na kraju, bivši hrvatski reprezentativac ostao je na tom učinku odigravši tek nešto više od 18 minuta. U redovima domaćina najučinkovitiji su bili Oguz Savas sa 14 koševa i 10 skokova te Omer Onan sa 11 postignutih poena.

Cibonini Amerikanci u Istanbulu su odigrali solidnu partiju. Jamont Gordon zabio je 15 te uz 5 skokova imao i 6 asistencija, dok je Antonio Graves zabio 14. Leon Radošević i Marin Rozić bili su također dvoznamenkasti, obojica su zabila po 10 koševa. Perasoviću i njegovoj momčadi u Turskoj su nedostajali koševi Marka Tomasa, koji je zabio tek 3 koša, uz šut 1:8 u gotovo 34 minute provedene na parketu.