DVA KORAKA OD EUROLIGE

Cibona dobila Cholet za polufinale kvalifikacija

29.09.2011 u 19:07

Bionic
Reading

U svojoj prvoj natjecateljskoj utakmici u ovoj sezoni izabranici Josipa Vrankovića uspješno su položili ispit protiv francuske momčadi, te pobjedom prošli u polufinale turnira gdje ih čeka bolji iz dvoboja domaćina turnira Lietuvos Rytasa i podgoričke Budućnosti

Košarkaši Cibone prošli su u polufinale kvalifikacijskog turnira za plasman u Euroligu svladavši u Vilniusu francuski Cholet Basket s 77:70 (39:40). U svojoj prvoj natjecateljskoj utakmici u ovoj sezoni izabranici Josipa Vrankovića uspješno su položili ispit protiv francuske momčadi, te pobjedom prošli u polufinale turnira gdje ih čeka bolji iz dvoboja domaćina turnira Lietuvos Rytasa i podgoričke Budućnosti.

Cholet je minimalno vodio veći dio prvoga dijela, a odluka je pala krajem treće i početkom zadnje četvrtine, kada je Cibona serijom 20:3 otišla na velikih 11 razlike. Kod Cibone su najučinkovitiji bili novi Amerikanci Antwain Barbour (16) i Demonte Harper (13), uz pomoć Damjana Rudeža (13) i Briana Chasea (10), dok su Francuze predvodili Talor Battle (23) i Fabien Caseur (14).

Samo pobjednik turnira osam momčadi u Vilniusu ostvaruje plasman u najelitnije natjecanje Euroligu, dok svi ostali sudionici nastavljaju sezonu u Eurokupu. Cibona po prvi puta nije izravno u Euroligi, već to mora izboriti kroz kvalifikacije.