NHL DOIGRAVANJE

Chicago nakon drame do pobjede i izjednačenja u seriji

20.06.2013 u 09:50

Bionic
Reading

Hokejaši Chicago Blackhawksa slavili su na gostovanju kod Boston Bruinsa 6:5 u produžetku u četvrtoj utakmici velikog finala Stanley Cupa i tako poravnali seriju na 2-2

Nakon što su se prethodno Blackhawksi mučili da savladaju Bostonovog golmana Tuuku Raska više od 120 minuta, sada su ga uspjeli savladati šest puta i tako vratiti prednost domaćeg leda. Odlučujući gol u TD Gardenu zabio je Brent Seabrook u 10. minuti dodanog vremena.

Bila je to čak treća utakmica finalne serije koja je odlučena u produžetku, a prva u finalu koja je otišla u dodano vrijeme a da je u njoj postignuto preko 10 golova nakon 1982., kada su New York Islandersi savladali Vancouver Canuckse također 6-5.

Blackhawksi su vodili tijekom cijelog susreta, 1-0, 3-1, 4-2, 5-4, ali su se Bruinsi u svom karakterističnom stilu uporno vraćali.

Kod Chicaga je gol i dvije asistencije upisao Michal Handzuš, a u strijelce su se upisali Jonathan Toews, Patrick Kane, Marcus Kruger i Patrick Sharp. Kod Bostona je dvostruki strijelac bio Patrice Bergeron, po jednog su zabili Rich Peverley, Milan Lucic i Johnny Boychuk, dok su Zdeno Chara i Jaromir Jagr upisali po dvije asistencije. Vratar Rask skupio je 41 obranu.

Peta utakmica velikog finala igra se u subotu navečer u Chicagu.