LUDO U LONDONU

Chelsea sretno slomio Šahtar, uvjerljivi Juve

07.11.2012 u 22:53

Bionic
Reading

U 4. kolu skupine E nogometne Lige prvaka Chelsea je savladao Šahtar na Stamford Bridgeu 3:2, dok je u drugom susretu Juventus u Torinu lakoćom pobijedio Nordsjaelland 4:0

Dva je puta aktualni europski prvak vodio nakon pogreški suparničkog vratara Andrija Pjatova, a u dva se navrata Šahtar vraćao, oba puta golovima Brazilca Williana. Asistent kod drugog Šahtarovog gola u 47. minuti bio je kapetan ukrajinskog prvaka i hrvatske reprezentacije Darijo Srna.

Pobjednički gol londonske su plave 'bluze' zabile u četvrtoj minuti sudačke nadoknade, točnije zabio ga je 'džoker' s klupe Victor Moses koji je u igru ušao u 81. minuti. Bio mu je to prvijenac u Ligi prvaka.

Poveo je Chelsea već u 6. minuti ovosezonskim prvijencem Fernanda Torresa. Isplatio se Španjolčev pritisak na golmana nakon loše povratne lopte Rakitskog, a Torres je prilikom ispucavanja blokirao Pjatova i poslao loptu u mrežu. Šahtar je izjednačio već tri minute kasnije, kada je Fernandinho asistirao, a Willian savladao Petra Čecha s desetak metara nakon povratne lopte.

Mreže su mirovale do 40. minute kada je Pjatov loše procijenio jednu loptu daleko od vratiju, loše ju izbio glavom i ostavio vrata praznima, što je iskoristio Oscar i udarcem s više od 40 metara pronašao praznu mrežu Šahtarovog gola i zabio svoj četvrti ovosezonski gol u LP.

Na 2:2 Willian je izjednačio u 47. minuti iz preslikane akcije kao kod prvog gola, ali je ovaj puta asistent bio Srna s desne strane. Willian do ove utakmice nije zabio ove sezone u Ligi prvaka.

Pobjednički gol Moses je zabio glavom u doslovce posljednjim trenucima susreta. Učinio je to glavom nakon ubacivanja iz kornera od Juana Mate.

Srna je odigrao svih 90 minuta za Šahtar, dok Eduardo nije ulazio u igru.

Juventus je protiv danskog prvaka već na poluvremenu vodio 3:0, a golove su do kraja zabila četvorica različitih strijelaca, Claudio Marchisio, Arturo Vidal, Sebastian Giovinco i Fabio Quagliarella.

Giovincu i Marchisiju su postignuti golovi bili prvi u karijeri u europskim natjecanjima. Koliko je nemoćan Nordsjaelland bio svjedoči podatak da su prvi udarac prema suparničkom golu uputili u 63. minuti.

Na ljestvici skupine E Šahtar i Chelsea izjednačeni su na vrhu sa sedam bodova, dok Juventus ima šest. Nordsjaelland ima jedan bod na posljednjem mjestu.