ENGLEZI UVJERLJIVI

Chelsea prošao lakoćom, Galata pao šaptom

18.03.2014 u 22:56

  • +10

Chelsea - Galatasaray

Izvor: Reuters / Autor: Reuters

Bionic
Reading

Tijekom svih 90 minuta susreta, domaći je sastav dominirao utakmicom i zapravo niti u jednom trenutku njihova pobjeda nije došla pod znak upitnika

Već na samom početku susreta, u 4. minuti, odličnu je akciju domaćina zaključio Eto'o, nakon sjajnog proigravanja Oscara. Iako nisu stvarili puno prilika, igrači Chelseaja demantirali su svoga trenera tako što su iz tri ozbiljnije situacije u prvome dijelu postigli dva gola, a pritom nisu dopustili gostima da se približe njihovu golu. U nekoliko je navrata pokušao Drogba, ali njegovi su pokušaji, slično kao i oni njegovih suigrača završavali neslavno. Igrači londonskog kluba jednostavno su u potpunosti kontrolirali igru.


Slično se nastavilo i u drugom poluvremenu, samo što ovoga puta domaćoj ekipi nisu bili potrebni golovi, već samo kontrola utakmice. Taj su zadatak obavili suvereno, uz nekoliko situacija koje su stvorili pred vratima Muslere, koji je branio vrlo dobro, iako je primio dva gola.

Na kraju, ispalo je kao rutinska pobjeda Chelsea, nalik onima iz prvog mandata Jose Mourinha, kada su plavi iz malo prilika dolazili taman do potrebnog broja golova, a sve ostalo obavili su besprijekornom defanzivnom igrom.

Liga prvaka, Završnica
Chelsea 2 0 Galatasaray
Strijelci
1:0 S. Eto'o (4') 2:0 G. Cahill (42')
Sastavi
P. Cech
J. Terry
G. Cahill
C. Azpilicueta
B. Ivanovic
F. Lampard
Ramires
E. Hazard
Willian
S. Eto'o (85' F. Torres)
Oscar (82' A. Schurrle)
F. Muslera
S. Kaya
A. Chedjou
A. Telles
E. Eboué (77' I. Hajrovic)
S. Inan
Y. Kurtulus (67' H. Kadir Balta)
F. Melo
W. Sneijder
B. Yilmaz (54' U. Bulut)
D. Drogba
Žuti kartoni
Oscar 40'
B. Ivanovic 58'
F. Melo 19'
D. Drogba 67'
S. Inan 90'