IMA MJESTO U PRVIH 11

Chelsea predstavio Matea Kovačića, a otkriveno je i kolika mu je plaća: Svaki početak je težak

09.08.2018 u 12:59

Bionic
Reading

Hrvatski veznjak Mateo Kovačić službeno je predstavljen na Stamford Bridgeu kao novi igrač Chelseaja gdje dolazi na jednogodišnju posudbu iz Real Madrida

Od završetka Svjetskog prvenstva španjolski mediji su bili prepuni napisa o nezadovoljstvu Matea Kovačića koji je želio pronaći novi klub što je jasno rekao i čelnicima Real Madrida. Na koncu je, nakon niza pregovora, pronađeno rješenje da je najbolje da ode na jednogodišnju posudbu u engleski Chelsea, a nema sumnje kako je jedan od glavnih razloga trener Maurizio Sarri koji jako dobro pamti kako je Kovačić igrao u Dinamu te nakon toga u milanskom Interu. Stoga je informacija kako Sarri ima mjesto za Kovačića među prvih 11 vjerojatno bilo presudno. Manje su važni bili financijski uvjeti i činjenica što se Kovačić u ljeto 2019. mora pojaviti na pripremama Real Madrida.

Čak je i procurila informacija kako Kovačić po dolasku u London na završne pregovore putem svog menadžera nije postavio zahtjev za većom plaćom. Kako se to obično radi ko d jednogodišnje posudbe Chelsea je preuzeo njegov ugovor iz Reala što znači da će imati plaću od 3,5 milijuna eura, koliko je zarađivao u Madridu.

'Zaista je nevjerojatan osjećaj biti ovdje, dat ću sve od sebe za ovaj klub. Iskreno, oduševljen sam dolaskom u Chelsea. Ovo je nova liga za mene, a svaki početak je težak, no uvjeren sam da će mi novi suigrači i trener pomoći da se što brže uklopim. Jako se veselim početku sezone', rekao je nasmijani Mateo Kovačić na predstavljanju u Londonu.

No, koliko će Kovačić igrati i hoće li uspjeti zadržati mjesto među prvih 11 teško je predvidjeti. Naime, konkurencija u novoj momčadi biti će mu Kante, Jorginho, Fabregas, Bakayoko, Drinkwater i Loftus-Cheek.

  • +11
Hrvatski nogometaš Mateo Kovačić Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia