LIGA PRVAKA

Chelsea odigrao za Schalke, Nijemci slavili u Sloveniji!

11.12.2014 u 08:43

Bionic
Reading

Posljednje kolo skupine G odlučivalo je o drugoplasiranoj momčadi ove grupe. Na kraju je do drugog mjesta uspio doći Schalke, kojem se poklopila pobjeda u Mariboru, kao i pobjeda Chelsea protiv Sportinga

NISSAN VAS NAGRAĐUJE

Izaberite #GENIUS gol tjedna i osvojite nagrade. Nissan je za vas pripremio bogate nagrade: lopte Adidas, nogometne dresove Adidas i druge bogate nagrade. Registrirajte se OVDJE.

Chelsea - Sporting 3:1
Maribor - Schalke 04 0:1

S prolaskom Schalkea u osminu finala Njemačka je postala jedina nacija s četiri kluba koja su prošla skupinu Lige prvaka. Za to su se morala posložiti dva rezultata – pobjeda Schalkea u Mariboru, te trijumf Chelsea protiv Sportinga.

A u Mariboru su stvari mogle izgledati potpuno drugačije da nije bilo Atsuta Uchide, koji je u 22 minuti s gol-linije spasio čistu situaciju Maribora, točnije udarac Tavaresa. U Ljudskom se vrtu igrala poprilično izjednačena utakmica, gotovo pa svih 90 minuta.

Ipak, igrači Schalkea iskoristili su pogrešku inače vrlo pouzdanog vratara Handanoviča, koji je u 63 minuti poklonio pogodak Maxu Meyeru. Schalke je izdržao do kraja utakmice, te tako odnio sva tri boda.

U Londonu nije bilo puno dileme oko pobjednika, iako se igrala vrlo otvorena utakmica, s ukupno 29 udaraca po golu na kraju susreta. I jedni i drugi igrali su kako bi postigli pogodak više, a na kraju su domaćini slavili 3:1.

Prvi je gol postigao Fabregas iz najstrože kazne u 8. minuti, da bi samo osam minuta kasnije Schurrle povisio na 2:0. Rezultata je to koji je ostao aktualan do kraja poluvremena…

U 50. je minuti nadu gostima dao Silva, ali sve je dvojbe riješio Obi Mikel pogotkom u 66. minuti. Do kraja je bilo prilika s obje strane, ali bez promjene rezultata.