PREMIERSHIP

Chelsea bježi, Arsenal se probija, Leicester sramoti

22.01.2017 u 20:11

Bionic
Reading

U posljednjem susretu 22. kola engleskog nogometnog prvenstva Chelsea je na Stamford Bridgeu pobijedio Hull City 2-0 i sada ima osam bodova više od drugoplasiranog Arsenala.

'Plave' su do pobjede predvodili Diego Costa (45+7) i Gary Cahill (81).       

Costa se novim golom izjednačio na vrhu ljestvice strijelaca s napadačem Arsenala Alexisom Sanchezom, obojica su zabili po 15 golova. Iza njih je Zlatan Ibrahimovic koji je u dresu Manchester Uniteda zabio 14 golova.


U ranije odigranom susretu Arsenal je nakon nevjerojatne završnice i dva kaznena udarca u sudačkoj nadoknadi, pobijedio Burnley 2-1 probivši se na drugo mjesto ljestvice engleskog prvenstva.

'Topnici' su daleko teže nego što se očekivalo stigli do bodova protiv Burnleyja koji je na deset gostovanja ove sezone osvojio samo jedan bod.

Arsenal je poveo u 59. minuti golom Shkodrana Mustafija, međutim samo šest minuta kasnije Granit Xhaka je zaradio crveni karton. Bio je to njegov već peti crveni karton od srpnja 2015. godine i niti jedan igrač u ligama 'petice' u tom razdoblju nije bio toliko puta isključen.

Domaćin se dobro branio s igračem manje i kada se već činilo kako će izdržati bez primljenog gola Francis Coquelin je u drugoj minuti sudačke nadoknade u svom kaznenom prostoru neoprezno udario Ashleya Barnsa, a Jonathan Moss je pokazao na bijelu točku.

Kazneni udarac je iskoristio Andre Gray za izjednačenje. Menadžer Arsenala Arsene Wenger je poludio zbog dosuđenog prekršaja zbog čega je isključen. No, svega dvije minute kasnije Moss je dosudio i kazneni udarac za Arsenal. Ben Mee je nogom udario u glavu Laurenta Koscielnyja i nema sumnje bio je to prekršaj. Međutim, branič Arsenala je bio u zaleđu što suci nisu sankcionirali.

Sanchez je bio siguran postigavši svoj 15. pogodak ove sezone za važnu pobjedu Arsenala.

U ranije odigranom susretu Southampton je neočekivano lako pobijedio prvaka Leicester City 3-0. Strijelci za pobjedu domaćina bili su Ward-Prowse (26), Jay Rodriguez (39) i Dušan Tadić (86-11m).

Na ljestvici vodi Chelsea sa 55 boda, dok Arsenal ima 47 bodova. Treći je Tottenham sa 46 bodova, dok Liverpool ima 45 bodova.