NAKLON SIMEONEU

Četiri godine čovjeka koji je Primeru okrenuo naglavačke!

24.12.2015 u 11:53

Bionic
Reading

Argentinski trener Diego Simeone prije točno četiri godine preuzeo je Atletico Madrid. Od njega je napravio nogometnu silu, a Barci i Realu pokazao je da njihova vladavina Primerom nije tako sigurna kako se činila

'Cholo' je nedvojbeno trenutno jedan od najboljih trenera na svijetu, a s obzirom na uspjehe koje je ostvario s klubom veličine Atletica, možda je i iznad Mourinha, Ancelottija i Guardiole.

Podsjetimo, Simeone i Atletico svoju su zajedničku berbu trofeja započeli u Europskoj ligi 2012. godine, a istog ljeta trijumfirali su i u europskom Superkupu. Sljedeće sezone osvojili su crveno-bijeli španjolski Kup Kralja, a zatim u najboljoj 2014. godini Primeru i španjolski Superkup dok su ih u finalu Lige prvaka minute dijelile od trijumfa.

Sve je to zasluga tvrdog Simeoneovog borbenog nogometa koji melje protivnike pritiskom na ključnim dijelovima terena uz iznimno visoku realizaciju prekida.

Simeone ovih dana obilježava četvrtu obljetnicu svoje vladavine Atleticom i jedini je trener u Primeri koji je preživio tako dugo. Ima 228 utakmice na kormilu kluba, od kojih je pobijedio njih 144. Na ljestvici Primere i ove sezone uz bok je Barceloni.

Posljednjih dana povezuje ga se s Chelseajem, no koliko Atletico voli Simeonea, toliko i Simeone voli Atletico pa je veliko pitanje ima li želju promijeniti sredinu...