POGLEDAJTE GOL

Češki golgeter promijenio povijesne knjige Europskih prvenstava; debelo je nadmašio prijašnji rekord poznatog njemačkog veznjaka

Bionic
Reading

U susretu prvog kola D skupine Eura reprezentacija Češke je u Glasgowu na stadionu Hampden Park pobijedila Škotsku s 2:0, a napadač Bayera Patrik Schick postavio je novi rekord Europskih prvenstava

Česi su stigli do tri boda te su zbog bolje gol razlike preuzeli prvo mjesto od Engleske. Junak utakmice bio je dvostruki strijelac Patrik Schick (42, 52) koji je drugi pogodak postigao sa centra te je promijenio knjige rekorda Europskih prvenstava, a taj gol pogledajte OVDJE.

Naime, golgeter Bayera za 2:0 pogodio je sa 49,7 jardi što je 45,4 metra, a to je najveća udaljenost ikada s koje je postignut gol na Europskim prvenstvima.

Prije Schicka taj rekord bio je u vlasništvu Torstena Fringsa, njemačkog veznjaka koji je 2004. u remiju protiv Nizozemske (1:1) poentirao s daljine od 38,6 metara.

  • +8
Škotska - Češka, 1. kolo Eura 2021. Izvor: Pixsell / Autor: Goran Stanzl/PIXSELL

'Još sam u prvom poluvremenu vidio da njihov vratar stoji daleko od gola. Kada je došla lopta u 52. minuti, krajičkom oka sam vidio gdje stoji, opalio i pogodio.Uvijek je teško igrati protiv Škota, ali danas smo bili spremni na njihovu taktiku', izjavio je Schick.