PREVARILI GA ROONEY I SUDAC

Cesar: Ovakve Engleze opet možete slomiti

05.09.2009 u 21:26

Bionic
Reading

Pouzdani stoper slovenske nogometne reprezentacije Boštjan Cesar ovu subotu neće pamtiti po dobru. Poražen je na Wembleyiu, Rooney mu je odglumio penal na koji je sudac nasjeo, a kao šlag na kraju, ozlijedio je gležanj

Sudac nasjeda na jeftin štos

Iako mu nakon susreta nije bilo nimalo lako, nekadašnji Dinamov branič javio se na telefon i za tportal podijelio svoje viđenje dvoboja protiv Engleske. Slovenija je na Wembleyju poražena sa 2:1, no ostavila je vrlo dobar dojam:

'Sudac nas je prevario. Još se jednom pokazalo da smo mala država i da će velesile kao što je Engleska ponekad imati ovakav tretman.'

Rooney je nakon 'glasnog laveža' s Otoka na Eduardov račun na zaista smiješan nasamario suca Erikssona i trasirao Englezima put prema pobjedi.

'Dileme nema, Rooney je morao dobiti žuti karton zbog simuliranja. Sudac figurira kao iskusan i ne razumijem kako je ovo ocijenio kao kazneni udarac. Nakon toga se bilo teško vratiti, iako smo odigrali vrlo dobru utakmicu', rekao je Cesar.

Kao stoper, zna sve o Rooneyju. Isti igrač odglumio je i penal protiv Arsenala prošlog vikenda. Je li Cesar očekivao ovako nešto?

'Da, Rooney je prgav i na terenu radi ovakve stvari, što mu ne ide na čast. Veliko je ime i sudac mu je progledao kroz prste, ali Rooney to ne bi smio raditi.'

Kaže da je u svlačionici dominirao osjećaj ponosa zbog dobre i hrabre igre, a kada se sljedeće put upale svjetla Wembleyja, na teren će istrčati Hrvatska:

'Englezi su svjetska klasa, tu nema spora. Nisu oni danas toliko podbacili, koliko smo mi odigrali dobro. Ali jasno da i Hrvatska može odigrati na vrhunskoj razini i uopće se ne bih čudio da u srijedu čujem da ste ih opet pobijedili u Londonu. To je sasvim moguće.'

Cesar, koji trenutno igra u francuskom Grenobleu, je morao napustiti teren zbog ozljede gležnja, nakon snimke će biti jasno koliko će izbivati s terena.