kvalifikacije za ep

Červaru stiglo veliko pojačanje; Srbija pod hitno promijenila dvoranu

09.04.2019 u 17:51

Bionic
Reading

Hrvatska muška rukometna reprezentacija od utroka treninra u Osijeku i priprema se za kvalifikacijski dvoboj protiv Srbije, koji je na rasporedu u četvrtak

Nakon okupljanja u Zagrebu, put Osijeka krenuli su izbornik Lino Červar i 14 igrača. Naknadno su se reprezentaciji priključili Domagoj Duvnjak, Manuel Štrlek, Marin Šego i Željko Musa, pa su ovog utorka u osječkoj dvorani vježbali u punom sastavu.

Naravno, osim dvoji ponajboljih rukometaša, izbornik Červar može biti sretan i na ovom velikom pojačanju. A riječ je o jednom od najboljih hrvatskih kondicijskih trenera, Miljenku Raku, koji se nakon dugo godina opet priključio rukometašima. Još 2004. godine bio je uz rukometaše kada su u Ateni osvojili olimpijsko zlato.

Podsjetimo, Rak je posljednjih godina bio jedna od najčvršćih karika nogometnog trenera Slavena Bilića.

  • +2
Trening rukometne reprezentacije u Osijeku Izvor: Pixsell / Autor: Dubravka Petric/PIXSELL

Inače, prvi dvoboj protiv Srbije igra se ovog četvrtka od 18 sati. Ali ne, kako je prvo najavljivano u Pioniru odnosno dvorani Aleksandar Nikolić, već u 'Štark Areni', a ono što će biti dodatna otežavajuća okolnost po naše igrače, jest činjenica da ta dvorana ima kapacitet oko 19.394 mjesta.

I sada su se u rukometnom savezu Srbije odlučili besplatno dijeliti ulaznice, samo kako bi napunili ovu veliku dvoranu i otežali posao Hrvatskoj.

Razlog promjene dvorane jest prva utakmica finala ABA lige između Crvene zvezde i Budućnosti, koja se u dvorani Aleksandar Nikolić igra u petak.

Već u nedjelju 14. travnja igra se novi okršaj ovih dvaju suparnika. Taj je dvoboj na rasporedu od 20.30 u zadarskoj dvorani Krešimira Ćosića.