NBA FINALE

Celticsi porazili Lakerse i izjednačili na 2:2

11.06.2010 u 09:58

Bionic
Reading

Boston Celticsi u četvrtak su u četvrtoj utakmici finala doigravanja NBA lige kod kuće svladali aktualne prvake Los Angeles Lakerse sa 96-89, izjednačivši ukupni rezultat na 2:2 u pobjedama. Boston je slavio zahvaljujući preokretu koji su im u zadnjoj četvrtini donijeli igrači s klupe, Glen Davis i Nate Robinson

Obje momčadi do sada su ostvarile po jednu pobjedu kod kuće i u gostima, a peta utakmica igra se u nedjelju u Bostonu. Titula prvaka pripast će onoj momčadi koja ostvari četiri pobjede.

Igrači odluke za Celticse u četvrtak su bili korpulentni Glen Davis, koje je dao 18 koševa za 22 minute na terenu i maleni bek Nate Robinson sa 12 koševa.

Davis, koji je ušao umjesto Kevina Garnetta, dominirao je s kratkim ulascima pod koš koje centri Lakersa nisu mogli zaustaviti. Od 18 poena, devet je postigao u zadnjoj četvrtini.

Robinson, koji je zamjenio Rajona Ronda, nakon što se taj ispromašivao, unio je energiju i postigao 12 poena, šest u zadnjoj četvrtini. Paul Pierce bio je najefikasniji kod Celticsa sa 19 poena i šest skokova, Kevin Garnett postigao je 13, Ray Allen 12, a Rajon Rondo 10 koševa.

Celticsi su također dominirali u skokovima sa 41-34, uključujući 16-8 u napadu. Igra je bila izjednačena u prve tri četvrtine, s Lakersima nešto jačim u napadu a Celticsima u obrani, pa su Lakersi ušli s vodstvom 62-60 u zadnju četvrtinu. Tada su Celticsi, s igračima s klupe i Ray Allenom iz startne petorke, za tri i pol minute došli na sedam razlike, što su održavali do dvije minute pred kraj, kada se vratila prva petorka.

Kod Lakersa je Kobe Bryant postigao 33 poena, uz šest trica i šest skokova, Pau Gasol 21 poen uz šest skokova, te Lamar Odom 10 koševa. Derek Fisher, junak treće utakmice za Lakerse, završio je sa samo šest koševa.

Četvrta utakmica finala NBA lige