PRODUŽITI ILI NE?

Čelnici Borussije bijesni zbog Kagawine neodlučnosti

27.04.2012 u 10:44

Bionic
Reading

Čelnici njemačkog prvaka Borussije Dortmund izgubili su strpljenje s japanskim nogometašem Shinjijem Kagawom, postavivši mu rok do kraja travnja da se izjasni hoće li potpisati novi ugovor ili će zatražiti transfer

Već nekoliko mjeseci traje nadmudrivanje Dortmunđana s 23-godišnjim ofenzivnim veznjakom kojem aktualni ugovor istječe u ljeto sljedeće godine. Klupski su mu čelnici ponudili nastavak suradnje do 2016. godine uz tri milijuna eura godišnje plaće, ali Kagawa i dalje odugovlači s odgovorom.

Budući da je ovo ljeto zadnja prilika za dobivanje dobre odštete, Borussia je odlučna prodati Japanca ukoliko ne produlji ugovor. Klub bi pritom mogao napraviti dobar posao budući da je 2010. doveo Kagawu za samo 350.000 eura iz Cerezo Osake, a sada za njega može dobiti i 15 milijuna eura odštete. Za Japanca koji je ove sezone u Bundesligi postigao 13 pogodaka i deset puta asistirao interes navodno pokazuju Manchester United, Chelsea i Milan.

'Moramo planirati budućnost kluba. Treba nam sigurnost i zato tražimo Kagawin odgovor', objasnio je njemačkim medijima sportski direktor 'crno-žutih' Michael Zorc, dok trener Jürgen Klopp u cijelom slučaju ne vidi preveliku dramu.

'Ako Shinji ode, život će ići dalje. U konačnici, nismo ni planirali igrati s istom momčadi sljedećih 25 godina', poručio je Klopp.