ŠTO ĆE ODLUČITI?

Čeka se odluka zvijezde Bundeslige, a Dinamo bi mogao ostati bez milijuna eura...

26.04.2023 u 13:46

Bionic
Reading

Budućnost Danija Olma u RB Leizigu i dalje je vrlo neizvjesna, a iz kluba je stigla zadnja ponuda

Kako piše njemački Sky Sport, Olmo bi produljenjem ugovora postao najplaćeniji igrač njemačkog kluba (oko 10 milijuna eura bruto po sezoni), no opcija odlaska i dalje je moguća, jer kod španjolskog reprezentativca nikada nije bilo sve u novcu. Njega je oduvijek zanimao i sportski dio cijele priče, a ukoliko RB Leipzig ne izbori Ligu prvaka sljedeće sezone (sada su peti), Olmo bi promijenio sredinu.

Olmo je pod ugovorom do ljeta 2024. godine i ukoliko ne dođe do produljenja suradnje bundesligaš bi bio prisiljen prodati ga u ljeto i to za iznos oko 30 milijuna eura. Ukoliko se to dogodi, Dinamo od novog Olmovog transfera ne bi previše profitirao.

Naime, 'Modri' su ga prodali Leipzigu za 29 milijuna eura i 20 posto od zarade od sljedećeg transfera. Računica je jasna, Nijemci bi zaradili samo jedan milijun ako bi ga prodali za 30 (jer su ga platili 29), pa bi Dinamu pripalo tek 200 tisuća eura.

Naravno, postoji i bolja opcija, ako bi Olmo produljio ugovor onda bi imao odštetnu klauzulu 70 milijuna eura pa bi kod mogućeg transfera u budućnosti za taj iznos Dinamo dobio nešto više od 8 milijuna eura.