ČUDESNA Kvitova

Čehinja zaboravila na kobni napad nožem; održala je lekciju osvajačici Wimbledona!

04.09.2017 u 12:33

Bionic
Reading

Češka tenisačica Petra Kvitova, koja se u svibnju vratila na teniske terene nakon ozljede ruke, plasirala se u četvrtfinale US Opena nakon što je svladala ovogodišnju osvajačicu Wimbledona Španjolku Garbiñu Muguruzu sa 7-6 (3), 6-3

Tako je Kvitova, nekadašnja dvostruka pobjednica Wimbledona (2011. i 2014.), na najbolji način najavila povratka u svjetski vrh. Podsjetimo, prije devet mjeseci Kvitova  je napadnuta nožem u svojoj kući i tada je zadobila ozljedu lijeve ruke.

Na meču u New Yorku Muguruza je u prvom setu vodila 4-1 i imala je tri "break lopte" za 5-1. Nije to iskoristila i nakon toga Kvitova je preuzela kontrolu.

"Kvitova je igrala odlično, čak i u trenucima kad sam vodila 4-1. Djelovala je superiornije", kazala je nakon meča Muguruza.

Kvitovoj je ovogodišnji US Open tek osmi turnir na kojem nastupa nakon povratka na teniske terene, a u četvrtfinalu će igrati protiv 37-godišnje Venus Williams, koja je najstarija tenisačica u pojedinačnoj konkurenciji. Nakon ove velike pobjede čini se kako je skroz zaboravila na kobni napad nožem...

"Došla sam bez ikakvih očekivanja. Sada uživam u tenisu više negoli prije. U četvrtfinalu me čeka Venus Williams, ona odlično sevira i vjerujem da će to biti odličan meč, jer takvi su bili naši dvoboji i u prošlosti, teška borba za svaki poen", iskrena je bila Kvitova.

  • +4
Petra Kvitova Izvor: Reuters / Autor: Reuters