KUP K. ĆOSIĆA

Cedevita preko Splita do finala

06.02.2013 u 19:45

Bionic
Reading

Košarkaši Cedevite prvi su finalisti ovogodišnjeg Kupa 'Krešimir Ćosić', oni su u polufinalu igranom u KC "Dražen Petrović" svladali Split sa 89:80 (24:17, 23:24, 24:16, 18:23)

Nakon dva uzastopna poraza, Cedevita je po prvi put ove sezone pobijedila Split (89:80) i tako se plasirala u finale Ćosićeva kupa. Premda i dalje nemaju niti jednog zdravog razigravača, cedevitaši su u polufinalu, pred 1700 gledatelja u Draženovu domu, vješto iskoristili neigranje Nikole Vujčića.

Zbog izostanka sportskog direktora na parketu do izražaja je došao Filip Kraljević koji je sa 16 koševa bio i najbolji strijelac žutih. Kraljević je bivši Cedevitin centar koji se kalio na posudbama dok se njegov zagrebački klub i Split nisu dogovorili oko prelaska Babića u Cedevitu i to na način da ga (Kraljevića) ove sezone još uvijek Cedevita plaća.

I dok su Kraljevića puštali da šutira, cedevitaši to nisu dozvolili najboljem šuteru Splita Ivanu Mimici (10 koševa), ali i Srđanu Subotiću (12 koševa). Cedevitin centar Miro Bilan dominirao je u reketu (19 koševa), a isto to je činio i njihov krilni centar Predrag Šuput (15 koševa) koji je Vukušića uveo u probleme s prekršajima. Za razliku od cedevitaša koji plaću primaju redovito, žuti ove sezone još nisu dobili niti jednu, no i dalje igraju motivirano uvjereni da će konačno nešto dobiti u ožujku kako je i obećano.

'Cedevita je bila bolja, mi smo imali problem braniti njihove visoke igrače. Kad se nadovezao i njihov odličan šut za tricu, naravno da su nas pobijedili. U prvom smo poluvremenu napadački bili dobri, ali obrambeno loši (primili 47 koševa, nap. a.). Vujčić nam je najbolji igrač, daje dubinu u napadu i čvrstinu u obrani i bez njega, naravno, bilo je teže. Sada u ABA ligi imamo dvije domaće utakmice, s Krkom i Širokim. Ako dobijemo, osigurali smo ostanak. Moramo braniti našu dvoranu, ne smije nam se ponoviti Szolnoki', istaknuo je trener Splita Mladen Erjavec