polufinale ABA lige

Cedevita igra najvažniju utakmicu sezone; evo kako možete do vrijednih ulaznica uz dva klika

25.03.2019 u 09:10

Bionic
Reading

Hrvatski prvak Cedevita u polufinalu doigravanja za prvaka regionalne ABA lige u ponedjeljak od 19 sati, u Košarkaškom centru Dražen Petrović, igra protiv branitelja titule podgoričke Budućnosti. Uz podršku navijača, koju Cedevita itekako treba u najvažnijoj utakmici sezone, svakako će lakše do važne pobjede. Za čitatelje tportala pripremili smo deset vrijednih ulaznica za 'utakmicu godine'...

Kao i prijašnjih godina, polufinalne serije se igraju na dvije pobjede, a Cedevita je stekla prednost domaćeg terena osvajanjem drugog mjesta u osnovnom dijelu sezone, u kojem je hrvatski prvak slavio na domaćem terenu (63:58), a tijesno je poražen u Podgorici (78:80).

'Moramo igrati na gornjoj granici naših mogućnosti i onda se možemo nadati dobrom rezultatu', rekao je trener Cedevite Slaven Rimac uoči prve utakmice dodavši:

'Prednost domaćeg terena je prednost domaćeg terena. Tu nema govora. Pogotovo u našoj ABA ligi. Zato smo se i tukli i borili cijele godine. Makar, treba priznati, ove godine smo i na gostujućim terenima igrali kvalitetno. Ova ekipa nema neki strah od gostujućeg terena, ali je puno lakše s aspekta publike da si doma i da imaš podršku, odnosno da nisi u startu u situaciji da moraš napraviti neki 'break', gdje će pet-šest tisuća navijača biti protiv tebe', istaknuo je Rimac koji je uz Danijela Jusupa jedini hrvatski trener koji je odveo momčad do naslova u ovom natjecanju.

Jusup je to napravio 2003. godine sa Zadrom, a Rimac 2014. s Cibonom. S druge strane će na klupi Budućnosti suparnik biti Jasmin Repeša, pod čijim je vodstvom Rimac proveo mnoge igračke, a i trenerske dane kao pomoćnik u Cedeviti. Repeša će svakako biti motiviran protiv svog bivšeg kluba, ali i da svojoj trenerskoj biografiji doda naslov koji nije uspio osvojiti. U takvom raspletu Podgoričani bi obranili naslov i drugu godinu zaredom izborili igranje u Euroligi, u kojoj su trenutačno na predzadnjem mjestu s učinkom 6-22. Podgoričani će između dvije polufinalne utakmice imati još i gostovanje u Barceloni u Euroligi, gdje se zasigurno neće previše trošiti s obzirom na sadašnju poziciju. Uoči dolaska u Zagreb Repeša je vrlo pohvalno govorio o mogućnostima hrvatskog prvaka.

Pet čitatelja tportala darujemo s po dvije ulaznice za utakmicu KK Cedevita vs Budućnost Voli (KC Dražen Petrović, 25.03., 19 h). Dobitnici su Mario Horvat, Mladen Grbešić, Mirko Jukić, Željka Ostojić i Dejan Petrak.

'Svakome Cedevita može napraviti probleme. Nema nepoznanica, odlično se poznajemo, do najsitnijih detalja. Pullena i Cobbsa moramo braniti da ne postignu koš, ali i da ne kreiraju za suigrače. Mislim da Cedevita ima i dva visoka igrača koji su najbolji dodavači na Balkanu. Stipanović i Žganec su odlični dodavači. Pitanje je bi li Cobbs i Pullen imali toliko dobrih šuteva, da im 'petice' nisu tako kreativne', analizirao je suparnika trener Budućnosti koja je ostala Cedevitin dužnik iz prošle sezone.

Tada je zagrebačka momčad imala pobjedu u rukama u prvoj utakmici polufinala doigravanja igranoj u Podgorici, ali je zahvaljujući Nemanji Gordiću, tadašnjem povratniku baš iz Cedevite, Budućnost u posljednjoj minuti preokrenula četiri koša zaostatka i pretvorila u pobjedu 84-83 koju je kasnije kapitalizirala u trećem, odlučujućem dvoboju (72-57).

'Pripremali smo se za ovo cijelu sezonu. Nakon lošeg starta u sezonu, mislim da smo napravili super posao i s puno pobjeda smo osigurali drugu poziciju, koja nam daje prednost domaćeg terena. Prošle godine smo ispali od njih u playoffu. Serija je mogla otići na obje strane. Mislim da nismo imali sreće u prvoj utakmici. I sad očekujem tešku seriju, ali nadam se da će ovaj put otići na našu stranu', izjavio je Cedevitin centar Andrija Stipanović.

'Prošle godine, bez obzira što svi spominju prvu utakmicu u seriji i stvarno je činjenica da smo više mi tada prvu utakmicu izgubili nego oni pobijedili, mislim da smo imali svoju lijepu priliku i u trećoj utakmici, gdje smo stvarno dobro igrali tri četvrtine, ali u četvrtoj kao da smo ostali bez zraka i energije. Tu je presudila i njihova publika, koja im je u tom trenutku dala krila. Sigurno da je prva utakmica bitna, ali ne gledam na to kao da ekipa koja će izgubiti prvu nema nikakve šanse. Dok neka ekipa ne stigne do dvije pobjede sve je otvoreno', dodao je Slaven Rimac referirajući se na prednost domaćeg terena koju u ovoj seriji ima njegova momčad te pozvao ljubitelje košarke da dođu pomoći njegovoj momčadi:

'Naravno da bi to bilo puno lakše, ako će doći publike u što većem broju. Iskreno, nadam se dobrom odazivu. Ovi momci su to zaslužili i pomoć će nam stvarno trebati.'

Andrija Stipanović zna koliko je značajno imati glasnu podršku s tribina.

'Slažem se da prednost domaćeg terena nije presudna, ali je jako važna. Pogotovo kad igraš protiv momčadi kao što su Budućnost, Zvezda i Partizan, čiji navijači stvarno znaju napraviti nevjerojatan pritisak. Tamo su iskusni igrači, koji vjerojatno isto nemaju problema igrati na strani, ali protiv Zvezde doma i u nekim drugim utakmicama se u našoj dvorani stvarno napravila lijepa atmosfera i bilo je lijepo igrati. Nadam se da će se to ponoviti i mislim da nam to može dati neki vjetar u leđa i pomoći nam da igramo kao na domaćem terenu.'

Cedevitin strateg je istaknuo individualnu kvalietu igrača Budućnosti.

'Mi možemo odigrati fenomenalno, međutim, ako, na primjer, Clark i Cole imaju odličan dan i krenu pogađati sa sedam-osam metara iz igre jedan na jedan to je onda jako teško spriječiti i to se može desiti. Prije svega, imaju individualnu kvalitetu i puni su na svim pozicijama. Isto tako, Repeša kao trener ima jako puno iskustva i to možemo staviti njima na određenu kvalitetu.'

Rimac ne sumnja da će se njegova momčad u ponedjeljak pokazati u dobrom izdanju.

'Jednostavno imam povjerenja u svoju momčad. Sigurno ćemo, s obzirom na njihovu individualnu kvalitetu, imati problema s određenim njihovim igračima i teško je predvidjeti tko će iskočiti. Međutim, isto tako mislim da su naši igrači toga svjesni, da se ne boje i da će odigrati hrabru utakmicu. Kao što sam već rekao, to je ono što me najviše interesira, da izgledamo kao ekipa, da budemo hrabri, da vjerujemo da možemo pobijediti i iz jedne takve atmosfere očekujem dobar rezultat', zaključio je Rimac.

  • +10
Kup Krešimira Ćosića, finale, KK Cedevita - KK Cibona Izvor: Pixsell / Autor: Ivo Cagalj/PIXSELL