DERBI KOJI TO NIJE

Cedevita demolirala Cibonu u Draženovom domu

03.04.2011 u 22:51

Bionic
Reading

Košarkaši Cedevite u trećem su kolu Lige za prvaka PH pregazili Cibonu na njenom parketu 80:64 i tako im nanijeli i treći poraz. Tako momčad iz Podsuseda nastavlja svoju košarkašku bajku, dok se s druge strane nastavlja agonija kluba iz Savske

Ironija sudbine htjela je da Cibona obilježi 25 godina od osvajanja naslova prvaka Europe u utakmici protiv hita sezone Cedevite koja je ušla u završnicu Eurokupa. U Draženovu domu se skupio popriličan broj ljudi, navijalo se i za Cibonu i za Cedevitu, što je dalo poseban draž ovoj utakmici. Na žalost po navijače 'vukova', sjećanja na dane slave još su jedino što je ostalo od nekadašnje velike priče.

Ni promjena trenera nije pomogla 'cibosima' da se razbude. Cedevita ih je jednostavno pregazila i pitanje pobjednika je bilo riješeno već nakon prve četvrtine koja je završila 22:15 za Cedevitu. Nakon toga igrači trenera Petrovića polako su dizali prednost, dok su s druge strane 'vukovi' izgledali slabašno i ni u jednom dijelu igre nisu mogli parirati Cedeviti.

Na kraju je momčad iz Podsuseda slavila sa 80:64, a ako bi bili zločesti, onda možemo konstatirati da je Cibona barem ubilježila najmanji poraz u ova tri kola. Nastavlja se agonija nekadašnjeg dvostrukog prvaka Europe, a pred trenerom Vrankovićem je strahovito puno posla da vrati stabilnost igračima.

Najefikasniji u sastavu Cedevite bio je Marino Baždarić sa 17 koševa, a kod Cibone Leon Radošević sa 13. Cedevita je vodeća na ljestvici s tri pobjede, a Cibona posljednja s tri poraza.