LET IZ BAJKE

Carlos na zagrijavanju srušio zakone fizike

27.04.2010 u 07:40

Bionic
Reading

Kao uvertiru za Svjetsko nogometno prvenstvo 1998. godine domaćini Francuzi odlučili su napraviti mali spektakularni turnir. Nije bilo službeno, ali da se provjere neke stvari prije samog događaja, a i da se nešto zaradi

Francuzi su na neslužbeno nogometno ogledanje u ljeto 1997. pozvali Brazil, Englesku i Italiju, tri bivša svjetska prvaka kojima će se oni na popisu pobjednika pridružiti idućega ljeta. Igrao je svatko protiv svakoga, a prvaci su s dvije uvodne pobjede (Italija 2:0, Francuska 1:0) već prije zadnjeg kola postali Englezi.

Najljepšu utakmicu odigrali su Talijani i Brazilci koji su remizirali sa spektakularnih 3:3, ali potez za pamćenje potpisao je Roberto Carlos na otvaranju natjecanja.

Brazilski bek gromovitog udarca u 21. minuti protiv Francuske je namjestio loptu na 35 metara od protivničkoga gola i uzeo dugačak zalet. Opalio je vanjskom i lopta je krenula oko živog zida. Dječak zadužen za skupljanje lopti koji je bio otprilike deset metara desno od stative instinktivno je pobjegao, a lopta je odjednom promijenila smjer i pored potpuno šokiranog Bartheza od stative se odbila u gol. Efe za pamćenje, teško ponovljiv gol.