skromni u serie a

Carlo Ancelotti uveo Napoli u osminu finala Lige prvaka a kao nagradu dobio - otkaz

11.12.2019 u 00:22

Bionic
Reading

Talijanski nogometni trener, 60-godišnji Carlo Ancelotti uveo je Napoli u osminu finala Lige prvaka, a nakon što je svladao Genk 4:0, predsjednik kluba Aurelio de Laurentiis uručio mu je otkaz

Iako se to već neko vrijeme najavljivalo, Carlo Ancelotti dobio je otkaz na trenerskoj funkciji u Napoliju, ali nakon pobjede.

Istina, pobjeda 4:0 nad Genkom nije bila krucijalna za Napolijev prolazak skupine i ulazak među 16 najboljih klubova u Ligi prvaka, ali uistinu je čudno da nakon takvog rezultata, dok je napokon bilo malo više razloga za zadovoljstvo, trener dobije otkaz.

Ancelottiju su presudili skromni rezultati Napolija u talijanskom prvenstvu, u kojem zauzima tek sedmo mjesto. A još gore je bilo što već devet utakmica, do ove s belgijskim sastavom, Napoli nije pobijedio.

Prije nego je stigao u Napulj, Ancelotti je vodio Bayern, Real, PSG, Chelsea, Milan, Juventus, Parmu i Reggianu.

Ancelotti je jedan od trojice trenera koji su uspjeli osvojiti Kup prvaka, odnosno Ligu prvaka, uz Boba Paisleyja i Zinedinea Zidanea.

Ancelotti je dvije Lige prvaka osvojio s AC Milanom i jednu s Real Madridom, a osvajao je i nacionalna prvenstva s Milanom, Chelseajem, Paris St-Germainom i Bayern Münchenom.