MOMČAD ZA KHL LIGU

Čak sedmero igrača Medveščaka produžilo ugovor uoči nove sezone

18.04.2016 u 11:34

Bionic
Reading

Medveščak objavljuje prvi niz novih-starih igrača za momčad KHL sezone 2016./2017. Pripreme za iduću KHL sezonu, sezonu 2016./2017. su uzele svoj zamah. Slaganje momčadi u punom je jeku, a među prvim potpisanim igračima našla su se sedmorica koja će nastaviti nositi dres Medveščaka.

Braniče Blakea Parletta, Marka Katica i Shaonea Morrisonna te napadače Alexandrea Bolduca, Edwina Hedberga, Toma Zanoškog i Gilberta Brulea i iduće sezone ćemo gledati na ledu Brloga. Ovim prvim potvrdama zadržan je dio prošlogodišnje jezgre koja, prema najavama još nije potpuna te je postavljena osnova momčadi.

„Sretan sam što mogu objaviti da smo zadržavanjem ovih igrača postavili temelje za, nadamo se, još jednu kompetitivnu momčad u KHL sezoni 2016./2017. Radimo na tome da u idućih nekoliko tjedana zadržimo još neke važne igrače kao i dovedemo odgovarajuća i dostupna pojačanja“, izjavio je prilikom objave sportski direktor Medveščaka, Aaron Fox.

Katic je u Medveščaku otkako se klub priključio KHL-u. Iduća sezona će mu biti četvrta, a u trećoj je upisao 52 nastupa i deset bodova.
Morrisonn, stup obrane Medvjeda prošle dvije sezone, ponovit će svoju ulogu i iduće. Kroz 51 utakmicu prošle sezone upisao je sedam bodova i ujedno upisao svoj prvi pogodak u dresu Medvjeda.

Parlett je u 38 utakmica, mahom u drugom dijelu sezone, pronašao svoje mjesto u obrani i upisao sedam asistencija.
Hedberg je u svojoj drugoj sezoni u Medveščaku dobio puno veću ulogu nego u prvoj te je kroz 58 utakmica skupio 18 bodova.
Zanoški, povratnik u momčad, vlasnik je prvog pogotka Medveščaka prošle sezone, a ovo će mu biti druga KHL sezona. Kroz dosadašnjih 15 utakmica u KHL-u upisao je tri pogotka.

Brule je, u pravilu, prošle sezone bio na ledu u svim najvažnijim trenucima susreta. 24 boda kroz 54 utakmice samo su malen dio onoga što donosi u momčad.
Bolduc se priključio momčadi usred sezone, a u 28 utakmica postigao je dva pogotka i šest asistencija.