KLJUČAN ČIMBENIK

Čačićev ultimatum; neki će se igrači jako dobro zamisliti

11.11.2015 u 14:28

Bionic
Reading

Hrvatski izbornik Ante Čačić najavio je prijateljsku utakmicu protiv Rusije kao jednu od prvih faza priprema za Europsko prvenstvo.

Hrvatski su reprezentativci u Zagrebu odradili prva dva treninga uoči odlaska u Rusiju, a pod znakom pitanja nastup je Vedrana Ćorluke, braniča moskovskog Lokomotiva. Zbog zdravstvenih problema mora na ultrazvuk, nakon čega će liječnička služba donijeti konačnu odluku.

'Mislim da će sve biti u redu s Vrsaljkom, kao i s Kalinićem i Perišićem koji su također imali manjih problema. Našim se igračima nakupilo i umora zbog stalnog natjecateljskog ritma, a ovakve prijateljske utakmice ponekad i služe da se pruži prilika igračima koji su odmorniji te vidimo koliko se na njih može računati u reprezentaciji, odnosno na Europskom prvenstvu', sažeo je hrvatski izbornik Ante Čačić.

Mateo Kovačić priključit će se mladoj reprezentaciji za susret protiv Španjolske u Rijeci.

'Mlada reprezentacija najbolji je filter za ulazak u A reprezentaciju. Izuzetno nam je važno da selekcija U-21 napravi dobar rezultat u kvalifikacijama, a iz nje se već nameću i igrači poput Pašalića i Halilovića', prokomentirao je Čačić, a prenosi stranica HNS-a.

Klupska minutaža bit će među ključnim čimbenicima pri slaganju popisa putnika za europsku smotru idućeg ljeta.

'U Francusku ne mislim voditi one koji su zaslužni za plasman, nego one koji tamo mogu kvalitetno odigrati. Svi koji na proljeće neće imati dovoljan prostor u svojim klubovima teško će moći ići na Europsko prvenstvo', najavio je izbornik.

Uoči prijateljskog ogleda u Rostovu na Donu, Vatreni su u vrlo dobrom raspoloženju.

'Mogla se i očekivati ovako dobra atmosfera, s obzirom da je igračima pao veliki teret s leđa plasmanom na završni turnir, a osim toga se dobro poznaju, prijatelji su te su sretni i zadovoljni nakon svih nedaća oko reprezentacije', zaključio je Čačić.