VRBA ZASAD BOLJI

Čačić: Srna je spreman i predvodit će momčad protiv Češke

Bionic
Reading

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Ante Čačić u četvrtak je od 16.30 sati poveo svoje igrače na teren u St. Etienneu, kako bi odradili posljednji trening uoči okršaja protiv Češke (petak, 18 sati)

#‎navijajmokao1

U tijeku je i nagradni natječaj na društvenim mrežama (Twitter, Facebook i Instagram) koji poziva sve zainteresirane da se uključe i podrže Hrvatsku nogometnu reprezentaciju fotografijom predmeta koji im donosi sreću uz objavu s #‎navijajmokao1. Svi znamo kako znanje i iskustvo ponekad nisu dovoljni te da je u životu važno imati i malo sreće. Više na http://bit.ly/Navijajmokao1

Hrvatska i Češka u petak će po prvi puta igrati službenu, natjecateljsku utakmicu. Dosad su tek dva puta igrali, ali u prijateljskim ogledima. No, zato su izbornici Čačić i Vrba - snage odmjeravali kao stratezi Maribora i plzenske Viktorije. Pavel Vrba bio je uspješniji, u dvije su utakmice Česi izbacili tadašnji Čačićev klub a bilo je to u kvalifikacijama za Ligu prvaka.

'Naravno da se sjećam, on je vodio Viktoriju, a ja Maribor. Imam veliki respekt prema kolegi, no sada smo u drugačijoj situaciji. Sada sam ja trener Hrvatske, i u rukama imam puno kvalitetniju momčad nego što je tada bio Maribor'.

Čačić je puno puta gledao Čehe, bio je i u Pragu na njihovoj utakmici, pa o sutrašnjem protivniku zna sve.

'Najveća kvaliteta češke reprezentacije je momčad, a Rosicky im je najvažniji igrač. O njemu treba razmišljati svaki protivnik pa tako i mi'.

Novinare je zanimalo hoće li biti promjena u hrvatskom sastavu, s obzirom na okolnosti oko Darija Srne, ali i nekih nedostataka u dvoboju protiv Turaka.

'Sasatav znam, a vi ćete ga vidjeti tek u petak u 18 sati. Svi igrači koji su igrali protiv Turske su u odličnom stanju. Što se tiče Srne, on je u dobrom stanju i on će sutra voditi momčad protiv Češke'.

Hrvatsku su uoči ove utakmice uzdrmale nepredviđene okolnosti, prvo smrt Srnina oca, a onda i smrt oca Marijana Mrmića, trenera vratara.


'To će nas samo galvanizirati. Već smo se prilagodili. Eto, maloprije smo čuli kako je suprug naše šefice računovodstva dobio moždani udar. Pokušat ćemo iz ovih stvari izači jači, jer znamo da na njih ne možemo utjecati'.

Kakvu utakmicu očekujete?

'To je sasvim druga utakmica, Česima trebaju bodovi. Priželjkujem da igrači pristupe utakmici kao i protiv Turske'.

Vrsaljko je novi igrač Atletica? Je li mu sada lakše?

'Pa sigurno je lakše svakom igraču kada riješi klupsko pitanje. Ali Vrsaljko je i do sada pokazao da je usredotočen, tako da za njega neće biti neke promjene'.

Treba li igrati na rezultat? Naime, neki misle da je i bod dovoljan.

'Svaka utakmica igra se na rezultat, pa ćemo tako pokušati pobijediti sutra. Hrvatska protiv svake reprezentacije mora težiti pobjedi'.

'Češka nije slabija momčad od Turske. To je moje mišljenje. Protiv Španjolske su odigrali vrlo korektno i stoga Česi ulaze u nastavak natjecanja u dobrom raspoloženju, za razliku od Turske koja je puno očekivala od prve utakmice, a na kraju ju je izgubila'.