BILO JE PROBLEMA, ALI...

Čačić ostao nepobjedivi izbornik: Pobjeda je slatka!

23.03.2016 u 20:58

Bionic
Reading

Ante Čačić zadovoljan je viđen u prijateljskoj utakmici protiv Izraela u srijedu u Osijeku u kojoj je Hrvatska pobijedila 2:0, no priznaje da je bilo stvari o kojima će morati porazgovarati s igračima...

Novi hrvatski izbornik zabilježio je svoju četvrtu pobjedu u četvrtoj utakmici. Ante Čačić ostao je u Gradskom vrtu stopostotan, zahvaljujući golovima Perišića i Brozovića, no igra reprezentacije nije bila fantastična tijekom 90 minuta, posebno ne u obrani. Ipak, bivši trener Dinama, Slavena i Lokomotive ne prigovara.

'Pobjeda je slatka, utakmica nam je dala dosta korisnih informacija i nastojao sam sačuvati neke igrače koje su imali teške utakmice za vikend. Na kraju ima dosta stvari s kojima moram biti zadovoljan, ali ima i stvari o kojima moramo porazgovarati s igračima. Provlačili smo nekoliko sustava kroz ovu utakmicu, zato nije bilo tečnosti,' osvrnuo se Čačić na utakmicu pa prokomentirao spornu 3-5-2 taktiku iz prvog dijela koja je Izraelu ostavljala puno prostora po bokovima:

'Zabili smo u to vrijeme dva gola. Ima stvari koje su bile dobre, ali ima i stvari s kojima smo imali problema, posebno u obrani na desnoj strani. To su detalji na kojima moramo poraditi. Moram reći da je obrambena linija po prvi put igrala u toj formaciji i u tom sastavu.'

Hrvatski strateg nada se da Srna nije ozbiljnije ozlijeđen i daće moći igrati protiv Mađarske te najavljuje inizistiranje na petoj pobjedi u Budimpešti, a nove igrače neće zvati za subotu.

'Navijačima čista desetka, hvala im od srca,' poručio je na kraju publici Čačić koja je dobro ispunila Gradski vrt unatoč lošim vremenskim uvjetima.