ANTE U SLATKIM BRIGAMA

Čačić objasnio Talijanima zašto je Mandžo u Juveu postao nedodirljiv!

03.02.2017 u 16:22

Bionic
Reading

Ante Čačić nije iznenađen dobrim igrama Marija Mandžukića u dresu Juventusa, čak i nakon što je preseljen na krilo te naglašava kako se radi o jednom od rijetkih nogometaša koji su u stanju boriti se kao ratnik tijekom svih 90 minuta utakmice...

Mnogo se prošlog ljeta pisalo o odlasku Marija Mandžukića iz Juventusa nakon što je kupljen Gonzalo Higuain, no hrvatski reprezentativni napadač uspješno je zadržao mjesto u ekipi, a nije ga ugrozila ni taktička promjena Allegrija koji trenutno igra s dva krila i jednim centralnim napadačem.

Juventus grabi prema novom naslovu prvaka, no ove nedjelje protiv Intera u velikom derbiju morat će odigrati sjajnu utakmicu ako želi zaustaviti Piolijevu momčad koja niže pobjede. Talijanski dnevnik Tuttosport uoči okršaja od hrvatskog izbornika zatražio je najavu susreta i mišljenje o Mandžinoj igri.

'Jako dobro poznajem Marija i nisam nimalo iznenađen njegovim dobrim nastupima unutar novog sistema igre Juventusa. On je dobro igrao na toj poziciji u počecima svoje karijere. Posjeduje fizičke i tehničke kvalitete da bi igrao i na krilu i u vrhu napada. Kad započne na lijevom krilu uvijek može ući u sredinu i biti opasan. Allegri je veliki trener, otvoren za nove taktike, a ova 4-2-3-1 taktika se čini odličnim načinom korištenja svih napadačkih oružja koje posjeduje,' započeo je Ante Čačić pa se osvrnuo na kvalitete svog standardnog napadača:

'Vjerujem da je Mario prvi koji će reći da je spreman igrati na bilo kojoj poziciji da bi bio prvotimac. On je timski igrač. Pokazao je svoju kvalitetu u vrhu napada Bayerna, Atletica i Juventusa, a njegova prošlost na poziciji krila garantira važan doprinos igri bijelo-crnih. Tajna njegovog uspjeha je odlučnost. Svatko se može boriti kao ratnik deset minuta utakmice ili treninga, ali rijetku su poput njega koji se tako bore cijelo vrijeme. Ne čudi me što su navijači Juventusa to prepoznali. Vrhunski je napadač: snažan, odličan u zraku i dobar strijelac.'

Talijanima je zanimljivo što bi se na terenu u derbiju mogla naći čak četiri hrvatska nogometaša: Mandžukić i Pjaca u dresu Juventusa, a Perišić i Brozović u sastavu Intera.

'To je potvrda kvalitete naše reprezentacije. U Hrvatskoj jedva čekamo ovu utakmicu. Na nama je pak da pronađemo rješenje kako bi smo izvukli sav potencijal iz našeg ofenzivnog dijela ekipe. To su slatke brige,' zadovoljno je zaključio Čačić kojeg u ožujku čeka važna kvalifikacijska utakmica na Maksimiru protiv Ukrajine.